Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα χάσει τον τελικό ο ΠΑΟΚ;
Άλλα Σπορ
| 2019-04-13 19:57:00

Πώς θα χάσει τον τελικό ο ΠΑΟΚ;

Sportdog Team
Πώς θα χάσει τον τελικό ο ΠΑΟΚ;

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Volley League έκανε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 3-0 σετ της Κηφισιάς στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων.

ΠΑΟΚ - Κηφισιά: Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ σημείωσε την όγδοη σερί νίκη της κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων την οποία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά σε ημιτελικά πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός σε σερβίς και μπλοκ και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη. Αντίθετα η Κηφισια δεν μπόρεσε να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, ενώ χαμηλά έμεινε και το επιθετικό της «υπερόπλο» Τέιλορ Χαντ.

Μεγάλο ματς από πλευράς ΠΑΟΚ έκανε ο Νιλς Κλάπβαϊκ που σημείωσε 20 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Γκάρετ που ήταν εντυπωσιακός στην υποδοχή. Τρεις άσους σημείωσε ο Σαφράνοβιτς που συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. 

Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ σημείωσε την όγδοη σερί νίκη της κόντρα στην ομάδα των βορείων προαστίων την οποία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά σε ημιτελικά πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός σε σερβίς και μπλοκ και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη. Αντίθετα η Κηφισια δεν μπόρεσε να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης, ενώ χαμηλά έμεινε και το επιθετικό της «υπερόπλο» Τέιλο Χαντ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι χωρίς καμία να καταφέρει να ξεφύγει. Το πρώτο σετ σημαδεύτηκε από τις ισοπαλίες, δείγμα του μεγάλου ντέρμπι που έγινε. Η ομάδα της Θεσααλονίκης προσπέρασε για πρώτη φορά με δύο πόντους (16-14) μετά από πρώτο χρόνο του Τακουρίδη και μπλοκ του Όκολιτς πάνω στον Λάανε. Η διαφορά έφτασε στους πόντους για το 17-14 και πάλι με μπλοκ αναγκάζοντας τον Νίκο Ζαλμά να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +4 για το 18-15 με επίθεση του Γκάρετ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δείχνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ είχε βρει αγωνιστικό ρυθμό και έφτασε στο 21-16 μετά από μπλοκ του Σαφράνοβιτς. Η Κηφισιά προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση του σετ με Ρουμελιωτάκη και Λόπαρ (23-19) αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε το σετ με 25-19 με τον Τακουρίδη και άσο του Σαφράνοβιτς. 

Με τρεις σερί λάθος επιθέσεις από την Κηφισιά ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι από νωρίς (4-1) στο δεύτερο σετ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με ανεβασμένο μπλοκ κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στους επτά πόντους (15-8) με τον Κλάπβαϊκ. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και με άσο του Γκάρετ έφτασαν στο 19-9. Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 25-15 για να κατακτήσουν το δεύτερο σετ. 

Με άσο του Γκάρετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο πόντους (5-3) στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο 10-6 με τον Τακουρίδη με την Κηφισιά να μειώνει στον πόντο (11-10) με τον Λάανε και τον Χαντ. Με μπλοκ άουτ του Ολλανδού ακραίου η Κηφισιά ισοφάρισε σε 11-11 ενώ προσπέρασε με 11-12 μετά από υπέρβαση του Φιλίποφ.

Οι παίκτες του Γιούρι Φιλίποφ προσπέρασαν και πάλι με 14-13 με άσο του Γκάρετ ενώ έφτασαν στο +5 (15-13) μετά από επίθεση του Κλάπβαϊκ. Με μπλοκ του Όκολιτς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 16-13 και το 17-13 με τον Κλάπβαϊκ. Η Κηφισιά μείωσε με άσο του Ρεκ σε 17-15 αλλά οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι διαφορά (20-15) με άσο του Όκολιτς και λάθος του Ρουμελιωτάκη για να κατακτήσουν τελικά το σετ και τη νίκη με 3-0.

Τα σετ 3-0 (25-19, 25-15, 25-18)

1ος ημιτελικός - Σάββατο 13 Απριλίου

ΠΑΟΚ - Κηφισιά 3-0 (25-19, 25-15, 25-18)

2ος ημιτελικός - Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

PAOK Sports Arena 17.00 (ΕΡΤSports): Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς 
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δεληκωστίδης, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Δρανίτσας, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags