Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τρομερό ντέρμπι και μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό
Άλλα Σπορ
| 2019-04-19 20:18:00

Τρομερό ντέρμπι και μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό - Φουλ για... κούπα!

Sportdog Team
Τρομερό ντέρμπι και μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό - Φουλ για... κούπα!

Ματσάρα στην Κρήτη και νίκη με 3-1 σετ στον ημιτελικό Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στα σετ με 1-0, πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση και επικράτησε με 3-1 των "ερυθρολεύκων", για να περάσει στον τελικό στο Final-4 του Κυπέλλου στην Ιεράπετρα.

Ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο σετ κατάφερε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Με κορυφαίο τον Κλάπβαϊκ και τον Όκολιτς η ομάδα του Γιούρι Φίλιποφ έκλεισε θέση στον τελικό με εκπληκτική απόδοση μετά το πρώτο σετ. Για τον Ολυμπιακό στοίχισε η απουσία του Κουμεντάκη και του Αλεξίεφ.

Ο Ολυμπιακός έχοντας στα πιτ Αλεξίεφ και Κουμεντάκη ξεκίνησε με τον Χριστοφιδέλη στο βασικό του σχήμα. Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε στοχευμένα από την αρχή πολύ πρώτο χρόνο με τον Πετρέα και τον Ανδρεάδη προσπαθώντας να μην φορτώσει αρκετά τον 41χρονο Έλληνα ακραίο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά με τρεις πόντους με 11-8 μετά από μπλοκ του Κλάπβαϊκ πάνω στον Χριστοφιδέλη. Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε τα όπλα και με τον Χριστοφιδέλη στην γραμμή του σερβίς έχτισε σερι και προηγήθηκε με 11-12 μετά από μπλοκ του Πετρέα. 

Τα σερβίς του Τερβαπόρτι δυσκόλευσαν πάρα πολύ την υποδοχή του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με 16-20 μετά από λάθος επίθεση του Κλάπβαϊκ και παράβαση στο φιλέ του Σαφράνοβιτς. Σε εκείνο το σημείο ο Γιούρι Φίλιποφ έκανε διπλή αλλαγή με τον Τερζή και τον Μπούτο να μπαίνουν στο ματς αντί των Κλάπβαϊκ και Φιλίποφ. Οι αλλαγές λειτούργησαν για τον ΠΑΟΚ που μείωσε σε 19-20 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε ξανά με τον Ράουβερντινκ και τον Σμιτ και προηγήθηκε με 20-23 κατακτώντας το σετ με 22-25 με πλασέ του Ολλανδού ακραίου. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο σετ και έφτασε στο 6-4 με άσο του Κλάπβαϊκ. Με τον Όκολιτς στην γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε ακόμη περισσότερο φτάνοντας στο 12-7 μετά από επίθεση του Ολλανδού διαγωνίου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εκπληκτικοί στο δεύτερο σετ ανεβάζοντας την απόδοσή τους σε μπλοκ και πρώτο χρόνο. Με τον Όκολιτς η ομάδα του Γιούρι έφτασε στο 17-10 ενώ προηγουμένως ο Φερνάντο Μουνιόθ έβαλε τον Ζουπάνη στα άκρα αντί του Χριστοφιδέλη.

Η αλλαγή αυτή δε βοηθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό που είχε θέματα στην επίθεσή του. Με τρία σερί μπλοκ του Όκολιτς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 20-11 ενώ με άσο του Σέρβου κεντρικού η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με δέκα πόντους για το 22-12. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη παρά την αντίδραση που προσπάθησε να βγάλει ο Ολυμπιακός και τελικά η ομάδα του Γιούρι έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-15 μετά από επίθεση του Γκάρετ.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο τρίτο σετ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε με 6-3 αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει να ισοφαρίσει σε 6-6 με τα φλοτ σερβίς του Ράουβερντικ και από εκείνο το σημείο είχαμε ένα θρίλερ για γερά νεύρα. Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν και πάλι με δύο πόντους (12-10) με άσο του Όκολιτς και μπλοκ πάνω στον Ράουβερντινκ. Μετά από λάθος του Τακουρίδη οι Πειραιώτες ισοφάρισαν ξανά σε 13-13 και από εκείνο το σημείο μέχρι την τελική ευθεία καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει πάνω από τους δύο πόντους. 

Στο 21-21 ο Όκολιτς και ο Κλάπβαϊκ έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με 23-21 και να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ. Ο Σμιτ διατήρησε τον Ολυμπιακό στη διεκδίκησή του αλλά ένα κακό σερβίς του Καναδού έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ που έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-1 σετ. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο τέταρτο σετ και έφτασε στο 9-6 με άσο του Γκάρετ. Στην ίδια φάση ο Σαφράνοβιτς με τον Ανδρεάδη τιμωρήθηκαν με μία κόκκινη κάρτα για αψιμαχία που είχαν μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός με πλασέ του Ράουβερντινκ ισοφάρισε σε 12-12 και από εκείνο το σημείο έγινε τεράστιο ντέρμπι. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 16-18 με πρώτο χρόνο του Σμαραγδή. Ο Γκάρετ ισοφάρισε σε 20-20 για τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο σετ μπολ (23-24) με τον Σμαραγδή. Η ομάδα του Μουνιόθ έχασε τρία σετ μπολ με τον Σαφράνοβιτς με άσο να δίνει το ματς μπολ στον ΠΑΟΚ για το 27-26. Ο Τακουρίδης με μπλοκ έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ και τη νίκη με 3-1 σετ που έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Τα σετ 3-1 (22-25, 25-15, 25-23, 28-26)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags