Facebook Pixel Formula 1: Κυρίαρχος και στο Μονακό ο Χάμιλτον
| 2019-05-26 18:28:00

Τρέχει... μόνος του φέτος - Κυρίαρχος και στο Μονακό ο Χάμιλτον

Sportdog Team
Τρέχει... μόνος του φέτος - Κυρίαρχος και στο Μονακό ο Χάμιλτον

Άνετη νίκη για τον Βρετανό, που δεν έχει αντίπαλο!

Ο Λιούις Χάμιλτον δέχτηκε ανηλεή πίεση από τον-σαφώς ταχύτερο- Φερστάπεν για περισσότερο από μισό αγώνα, όμως οι στενοί δρόμοι στο Μονακό του... επέτρεψαν να πάρει τη νίκη. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Μπότας, 4ος ο Φερστάπεν μετά την ποινή 5 δευτερολέπτων που δέχτηκε.

Ήταν, εξ αρχής, ένα πάρα πολύ φορτισμένο grand prix: η απώλεια μεσοβδόμαδα του τεράστιου Νίκι Λάουντα είχε πληγώσει σχεδόν ανεπανόρθωτα το κορμί της πρωταθλήτριας Μερσέντες, η οποία ήθελε όσο τίποτα να πάρει τη νίκη και να την «χαρίσει» στον θρύλο της Φόρμουλα 1.

Μετά τα όσα έγιναν το Σάββατο και την εκκωφαντική pole του Χάμιλτον φάνηκε πως τα Ασημί Βέλη θα έπαιρναν και αυτή τη νίκη, όμως η Κυριακή ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Ο poleman Λιούις κρατήθηκε εύκολα μπροστά όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όμως ο Φερστάπεν «άρπαξε» τον Μπότας και ανέβηκε δεύτερος, αρχίζοντας την πίεση στον κάτοχο του τίτλου. Πιο πίσω, ο Λεκλέρκ- που εκκινούσε 15ος- πίεζε για να κερδίσει θέσεις, όμως στον 10ο γύρο το παράκανε και μπήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να μαζέψει τα... χαλάσματα που άφησε πίσω του το διαλυμένο του ελαστικό, πριν ο Μονεγάσκος εγκαταλείψει μια και καλή.

Φερστάπεν και Φέτελ (που ήταν στο 2-3) έβαλαν την σκληρή γόμα, την στιγμή που ο Χάμιλτον έβαλε τη μέση. Και, κάπως έτσι, άρχισε το μηχανοκίνητο πάρτι: η medium άρχισε μετά από 30κάτι γύρους να παρουσιάζει φθορά, με αποτέλεσμα ο Μαξ με την hard να έχει κολλήσει πίσω από τον Βρετανό και να «απαιτεί» το προσπέρασμα.

Ο λόγος που ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ «καιγόταν» να περάσει είχε να κάνει με το ότι δέχτηκε (ορθώς) ποινή 5 δευτερολέπτων για σο γεγονός πως... φιλήθηκε με τον Μπότας στα πιτ, επομένως θα έχανε τη θέση του.

Το εκνευριστικά στενό Μονακό, όμως, έκανε τη δουλειά του: ο Χάμιλτον οδήγησε με «ελαττωματικά» ελαστικά για περισσότερους από 40 γύρους και άντεξε μέχρι τέλους, αφήνοντας πίσω του τον λυσσασμένο Μαξ και παίρνοντας παλικαρίσια την 77η νίκη της ολόχρυσης καριέρας του.

Πίσω από τον Χαμ τερμάτισε ο Φερστάπεν, ο οποίος, όμως, με την ποινή των 5 sec έπεσε στην 4η θέση, με τον Φέτελ ν' ανεβαίνει στη 2η θέση του βάθρου- και να σπάει τα συνεχόμενα 1-2 της Μερσέντες...- και τον Μπότας να τερματίζει τρίτος.

Φερστάπεν, Γκασλί, Σάινθ, Κβίατ, Αλμπόν, Γκροζιάν και Ρικιάρντο συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός αγώνα που, κακά τα ψέματα, αν δεν ήταν το Μονακό θα 'πρεπε να 'χει αποχαιρετίσει το καλεντάρι εδώ και πολύ καιρό, καθώς στην πίστα δε γίνεται τίποτα.

Νίκη για χάρη του Νίκι, λοιπόν, από τον Χάμιλτον.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αύξησε κι άλλο τη διαφορά του από τον Μπότας στη βαθμολογία και πάει για το 6ο του προσωπικό πρωτάθλημα.

Άραγε θα τον σταματήσει ο Φινλανδός;

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags