Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν έχει αντίπαλο ο Χάμιλτον - Σάρωσε και στη Γαλλία - Νέο 1-2 για τη Μερσέντες
| 2019-06-23 18:06:00

Δεν έχει αντίπαλο ο Χάμιλτον - Σάρωσε και στη Γαλλία - Νέο 1-2 για τη Μερσέντες

Sportdog Team
Δεν έχει αντίπαλο ο Χάμιλτον - Σάρωσε και στη Γαλλία - Νέο 1-2 για τη Μερσέντες

Συνεχίζεται η κυριαρχία του Βρετανού!

Είναι, απλά, ο Χάμιλτον: ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε πλάκα στον ανταγωνισμό (και) στη Γαλλία, παίρνοντας πανεύκολα ακόμα μία νίκη και οδεύγει για το 6ο του πρωτάθλημα. Δεύτερος ο Μπότας που συμπλήρωσε ακόμα ένα 1-2 της Μερσέντες, 3ος ο Λεκλέρκ.

Είναι- με δεδομένο πως η ψυχολογία του βρίσκεται στα ύψη εδώ και καιρό- ο κορυφαίος πιλότος του γκριντ. Βρίσκεται, πολλά χρόνια τώρα, στο καλύτερο μονοθέσιο ολόκληρης της Φόρμουλα 1. Ο συνδυασμός, λοιπόν, Χάμιλτον-Μερσέντες οδηγεί σε πρωτοφανή ύψη τα Ασημένια Βέλη, αλλά παράλληλα αυξάνει σε επικίνδυνο βαθμό τα χασμουρητά, μιας και η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο (το μόνο κόκκινο που χτυπάει στην F1, μιας και η Φεράρι δεν πολύβλέπεται).

Αυτό επιβεβαιώθηκε για νιοστή φορά σήμερα στη Γαλλία, σ' ένα από τα χειρότερα, από άποψη θεάματος, grand prix ίσως και της ιστορίας: ο Λιούις έγινε... Λούις από την εκκίνηση και χωρίς να πιεστεί σε κανένα σημείο του αγώνα πήρε την 79η νίκη της πλούσιας καριέρας του, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο 6ο του πρωτάθλημα.

Πίσω του ο Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε το 6ο φετινό 1-2 της Μερσέντες φέτος (!), με τον Λεκλέρκ να συμπληρώνει το βάθρο, τερματίζοντας 3ος.

Φερστάπεν, Φέτελ (μπόρεσε, τουλάχιστον, στο τέλος να «κλέψει» τον έξτρα βαθμό με τον ταχύτερο γύρο που έκανε), Σάινθ (τρομερά ανεβασμένη η ιστορική ΜακΛάρεν), Ρικιάρντο, Ράικονεν, Χούλκενμπεργκ και Νόρις συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα ενός grand prix που θα ξεχαστεί μέχρι να πει κάποιος «γαλλικό κρουασάν».

Ο Χάμιλτον, λοιπόν, μοιάζει- και είναι- ανίκητος. Και πλέον δεν μπορεί να τον κοιτάξει κανείς στα μάτια και να τον αναγκάσει να... ζοριστεί. Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Φόρμουλα 1 και ο Λιούις ο αδιαμφισβήτητος δυνάστης της.

Όσο οι υπόλοιποι, και κυρίως οι Φεράρι-Ρεντ Μπουλ, δε βελτιώνονται αισθητά, ο Βρετανός θα συνεχίσει να διαλύει ρεκόρ.

Πώς το λένε, να δείτε, οι Γάλλοι;

Α, ναι: “C'est la vie”...

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags