Facebook Pixel Στον ρόλο που έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις αναφέρθηκε η Μαρία Σάκκαρη
Άλλα Σπορ
| 2019-07-28 17:05:00

Δηλώσεις Σάκκαρη με νόημα για Τσιτσιπά: «Είναι ο ωραιότερος τύπος»

Sportdog Team
Δηλώσεις Σάκκαρη με νόημα για Τσιτσιπά: «Είναι ο ωραιότερος τύπος»

Αποθέωση από την Ελληνίδα τενίστρια.

Στον ρόλο που έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις αναφέρθηκε η Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο tennishead.net.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Γνωρίζω τον Στέφανο από τότε που ήταν παιδί. Ξέρω όλη του την οικογένεια. Οι μαμάδες μας έπαιζαν μαζί. Είναι ένα σπουδαίο παιδί. Είναι ο ωραιότερος τύπος. Μερικοί παίκτες αλλάζουν όταν έχουν επιτυχία, αλλά εκείνος όχι. Ο Τσιτσιπάς είναι ο ίδιος τύπος που ήταν πριν από πέντε χρόνια».

Για την παρουσία Ελλήνων στα ματς της: «Υπάρχουν Έλληνες παντού. Όταν παίζω στη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Σινσινάτι, το Μόντρεαλ ή αλλού. Πάντα έχω μεγάλη υποστήριξη. Συχνά βλέπεις ελληνικές σημαίες και οι οπαδοί κάνουν πολύ θόρυβο. Μου αρέσει πολύ. Σε μερικούς αντιπάλους μου δεν τους αρέσει, αλλά υπάρχουν πολλοί οπαδοί από άλλες χώρες που είναι ακριβώς ίδιοι», πρόσθεσε.

Για τις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι επιτυχίες των αθλητών: «Επειδή έχουμε περάσει πολλά πράγματα στο παρελθόν ως χώρα, νομίζω ότι στους Έλληνες μας αρέσει όταν οι αθλητές μας είναι πολύ παθιασμένοι και φλογεροί».

Για το ξεκίνημά της στο τένις: «Πραγματικά άρχισα να παίζω τένις επειδή έπαιζε ο αδερφός μου. Μου άρεσε πολύ και στη συνέχεια ρώτησα τη μαμά μου αν μπορούσα να παίζω περισσότερο. Ξεκίνησα να παίζω με τον παππού μου. Ήθελα να παίζω κάθε μέρα. Η μητέρα μου δεν ήθελε κανένα από τα παιδιά της να παίξουν τένις. Ήξερε ότι πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να παίξεις τένις. Δεν θέλησε να υποφέρουμε. Όταν ήμουν 14 ετών και άρχισα να έχω καλά αποτελέσματα σε επίπεδο κάτω των 14 ετών, άρχισα να το σκέφτομαι πολύ. Έπαιζα καλά. Κέρδισα το πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών όταν ήμουν 14 ετών. Τότε λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι: “Εντάξει, ας τελειώσουμε το σχολείο και τότε θα δούμε τι θα κάνουμε”».

Για την προσπάθεια που κάνει η ίδια και ο Τσιτσιπάς να μπει το τένις στην καρδιά των Ελλήνων: «Προφανώς δεν είναι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, τα οποία είναι κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι το τένις μπορεί να είναι το τρίτο άθλημα της χώρας», ανέφερε. «Το τένις δεν έλειπε ποτέ στην τηλεόραση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags