Facebook Pixel Sportdog.gr | Η νηνεμία τέσταρε τις ικανότητες των ιστιοπλόων στο 2ο Κύπελλο Κόρφου
| 2019-09-11 17:00:00

Η νηνεμία τέσταρε τις ικανότητες των ιστιοπλόων στο 2ο Κύπελλο Κόρφου

Sportdog Team
Η νηνεμία τέσταρε τις ικανότητες των ιστιοπλόων στο 2ο Κύπελλο Κόρφου

Ποιοι αναδείχτηκαν νικητές.

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία ο 36ος Διεθνής Αγώνας ΚΟΡΦΟΣ 2019, που περιλαμβάνεται στο 2ο Κύπελλο Καλλιθέας και διοργανώνεται από κοινού από τους ομίλους ΝΟΤΚ ( Ναυταθλητικός Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας), ΣΕΑΝΑΤΚ, ΙΟΠ-ΔΕΗ και ΝΑΟΕΦ.

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, εκκίνησαν από τον όρμο του Φαλήρου 50 σκάφη με τελικό προορισμό το πανέμορφο και γραφικό λιμάνι του Κόρφου, Κοριθνίας με ενδιάμεση “πόρτα” και ολόκληρωση της πρώτης ιστιοδρομίας R1 στην Πλατιά, σε απόσταση 16 ναυτικών μιλίων από το σημείο εκκίνησης.

Τα σκάφη συνέχισαν στη δεύτερη ιστιοδρομία R2, 12 μίλια, με τερματισμό στον Κόρφο. Τα συμμετέχοντα σκάφη ήταν χωρισμένες σε τρεις κατηγορίες: Performance (P), Sport (S) και Non Spinaker (NS).

Στον Κόρφο μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών (R1 και R2) πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής των πρώτων και των τριών ιστιοδρομιών, παρουσία των τοπικών και λιμενικών αρχών, των πληρωμάτων των σκαφών και πλήθους κόσμου. Την τελετή απονομής ακολούθησε καλλιετχνικό πρόγραμμα και δεξίωση για όλους τους παρεβρισκομένους που είχε διοργανώσει η δημοτική αρχή της κοινότητας του Κόρφου.

Την Κυριακή στις 11.00 δόθηκε η εκκίνηση της τρίτης ιστιοδρομίας (R3) από τον Κόρφο προς το Φάληρο.

Γενικά οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκόλεψαν πολύ τους ιστιοπλόους λόγω απόλυτης νηνεμίας, γεγονός που τους ανάγκασε να αποδείξουν τις εξαιρετικές τους ικανότητες κάτι το οποίο πέτυχαν και τερμάτισαν στο σύνολό τους.

Ανά κατηγορία τα αποτελέσματα:

PERFORMANCE: την πρώτη θέση κατέλεβε το σκάφος ΧΙΜΑΙΡΑ του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Σταύρο Τορόση. Δεύτερο το σκάφος APIDALOS NAFS του ΝΟΕ με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο και τρίτο το σκάφος ALLEGORIA του ΝΟΔ με κυβερνήτη τον Γιάννη Αργυράκη,

SPORT: την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος NATASSA του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Γιάννη Παπαθεοδώρου, δεύτερο το σκάφος METATRON του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Νίκο Μελά και τρίτο το σκάφος ARGONAFTIS V του ΣΕΑΝΑΤΚ με κυβερνήτη τον Γιάννη Ντονακόλουλο.

NON SPINAKER : Πρώτο το σκάφος PRESTIGE του ΙΟΠ-ΔΕΗ με κυβερνήτη τον Γιώργο Κοντογιάννη, δεύτερο το σκάφος ALTAIR του ΝΟΕΦ με κυβερνήτη τον Βελισσάριο Βούτσα και τρίτο το σκάφος ANEMOS του ΙΟΠ ΔΕΗ με κυβερνήτη τον Σπύρο Δημόκα.

Το κύπελλο Καλλιθέας συνεχίζεται με τους αγώνες ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2019 στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με τα ΜΕΘΑΝΑ 2019 στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags