Facebook Pixel Νικόλ Κυριακοπούλου: Έτοιμη να επιστρέψει
| 2019-09-17 18:50:00

Έτοιμη για την επιστροφή στη δράση η Κυριακοπούλου!

Sportdog Team
Έτοιμη για την επιστροφή στη δράση η Κυριακοπούλου!

Θα διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Είναι βέβαιο πως η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε προγραμματίσει διαφορετικά την προετοιμασία των δύο τελευταίων μηνών πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, όταν διαπιστώθηκε ένας σοβαρός τραυματισμός σε μια κομβική στιγμή της θερινής περιόδου, που την κράτησε μακριά από την κανονική προπόνηση και τους αγώνες.

Ο τραυματισμός στο Diamond League του Λονδίνου έφερε στην επιφάνεια ένα οστικό οίδημα το οποίο ανάγκασε την αθλήτρια να μείνει εκτός δράσης. Παρόλα αυτά, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ντόχα, η Κυριακοπούλου είναι έτοιμη να διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τη διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση. "Δεν πονάω καθόλου, ωστόσο συνεχίζω κανονικά τις θεραπείες, γιατί ορισμένες φορές το οστικό οίδημα υπάρχει, δίχως να δείχνει σημάδι πόνου. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον αχίλλειο, στον οποίο υπήρχε φλεγμονή", είπε η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη και συμπλήρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

"Είμαι και νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμη να μπω με αξιώσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που μετά από τόσο καιρό επιστέφω στη δράση, που τόσο μου είχε λείψει. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε μεθοδικά και προσεκτικά, ώστε να διατηρούμαι σε καλό επίπεδο και να μην επιβαρύνω το πόδι. Πλέον κάνω σχεδόν τα πάντα στην προπόνηση. Παράλληλα δουλέψαμε πολύ στο κομμάτι τις τεχνικής με ειδικές ασκήσεις, που δεν επιβάρυναν το πόδι μου". Η Κυριακοπούλου θα πάρει μέρος στο πέμπτο Παγκόσμιο της καριέρας της, αφού η πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν το 2009 στο Βερολίνο κι έπειτα ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι σήμερα, εκτός από αυτή του 2017 στο Λονδίνο. Μάλιστα η 33χρονη το 2015 στη διοργάνωση του Πεκίνου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ήταν όγδοη στον τελικό της διοργάνωσης του 2011 στο Νταεγού. Η Κυριακοπούλου, που το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού έχει κάνει φέτος 4,72 μ. στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags