Facebook Pixel Sportdog.gr | MotoGP - 13ος Γύρος
| 2019-09-18 14:12:00

MotoGP - 13ος Γύρος

Sportdog Team
MotoGP - 13ος Γύρος

Με χαρακτηριστική μαεστρία στον τελευταίο γύρο στο Misano, ο Marquez φτάνει τις 77 νίκες ξεπερνώντας τον Hailwood.

Η 77η νίκη στην καριέρα του καθιστά τον Marquez τον τέταρτο πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία των Grand Prix ενθουσιάζοντας έτσι τους οπαδούς του με μία ακόμα κορυφαία διάκριση στο συναρπαστικό GP του Σαν Μαρίνο την ώρα που ο Jorge Lorenzo κέρδισε επιπλέον βαθμούς.

Μετά το πρωινό Warm Up, στο οποίο ο Marc Marquez σημείωσε τον πρώτο χρόνο με τον Jorge Lorenzo να ολοκληρώνει 1,5 δευτερόλεπτα πίσω του, οι αναβάτες της Repsol Honda παρατάχθηκαν με περισσή αυτοπεποίθηση στην εκκίνηση του αγώνα για τους 27 γύρους του Grand Prix του Σαν Μαρίνο.

Ο Marc Marquez έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση ανεβαίνοντας αμέσως μετά την πρώτη στροφή στην τέταρτη θέση, ενώ λίγες στροφές πιο κάτω κατάφερε να ανελιχθεί στην τρίτη. Στον τέταρτο γύρο, ο Ισπανός πέρασε τον Viñales, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να αρχίζει να μειώνει τη διαφορά του ενός σχεδόν δευτερολέπτου που τον χώριζε από τον Fabio Quartararo.  Πολύ σύντομα το πλεονέκτημα του Γάλλου περιορίστηκε στα μόλις δύο δέκατα, με τον Marquez να επιλέγει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί. Καθώς οι γύροι περνούσαν, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε να πλησιάζει όλο και περισσότερο ασκώντας όλο και μεγαλύτερη πίεση στο νεαρό Γάλλο αναβάτη.

Ο τελευταίος γύρος βρήκε τη «μανιασμένη» RC213V του Marquez να περνά τη μοτοσυκλέτα του Quartararo  στη Στροφή 1. Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού 0.903 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Quartararo, ο Marquez επέστρεψε έτσι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ύστερα από δύο διαδοχικούς τερματισμούς στους προηγούμενους αγώνες στη δεύτερη θέση. Η νίκη αυτή προσέφερε στον Marquez ένα προβάδισμα 93 βαθμών έναντι του Andrea Dovizioso, του βασικού αντιπάλου του στο κυνήγι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωσή του. Αποσπώντας την 77η νίκη της καριέρας του, ο Marquez κατάφερε να περάσει τον Mike Hailwood, όντας πλέον ο τέταρτος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία των Grand Prix.

Ο Jorge Lorenzo πραγματοποίησε έναν σταθερό αγώνα καταφέρνοντας να ανέβει θέσεις στη γενική κατάταξη. Τερματίζοντας τελικά στην 14η θέση, ο Lorenzo σηματοδοτεί την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του με διαδοχικούς τερματισμούς μέσα στους βαθμούς. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του να τερματίσει με διαφορά κοντά στα 30 δευτερόλεπτα από τον νικητή του αγώνα, εξαιτίας της μειωμένης πρόσφυσης που παρείχε η πίστα την Κυριακή του αγώνα. Το γεγονός ότι αντιμετώπισε λιγότερα προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση μετά τον αγώνα ήταν σίγουρα ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον Lorenzo, ο οποίος είναι διατεθειμένος να παλέψει στον αγώνα της Αραγονίας.

Η Honda φεύγει από το Misano διευρύνοντας το πλεονέκτημά της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 60 βαθμούς έναντι της Ducati, την ώρα που η Repsol Honda μείωσε τη διαφορά της στους 25 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Ομάδων έναντι της Ducati Team. Με τον 14ο γύρο του πρωταθλήματος, το Gran Premio Michelin ®  de Aragon, να πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου, η ομάδα της Repsol Honda είναι έτοιμη να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό επιστρέφοντας σε ισπανικό έδαφος.

Marc Marquez 93

1ος   

“Ειλικρινά, ήξερα ότι δεν ήταν αναγκαίο να κερδίσω γιατί είδα ότι ο Rins ήταν έξω από τον αγώνα και ο Dovizioso μακριά μας, αλλά είχα κάποια επιπλέον κίνητρα. Προσπάθησα απλώς να μείνω όσο το δυνατόν πιο κοντά μπορούσα στον Fabio και στο τέλος υπολόγιζα αν έπρεπε να προσπαθήσω να περάσω ή όχι. Στον τελευταίο γύρο αποφάσισαν να το κάνω. Ήξερα ότι ο Fabio ήταν πολύ γρήγορος στο Sector 3, και έτσι έκανα την κίνησή μου πιο πριν,  κλείνοντας τη γραμμή μου στη στροφή όσο μπορούσα περισσότερο. Ο Fabio έκανε ένα πολύ καλό αγώνα σήμερα. Έκανα έναν όσο το δυνατόν πιο έξυπνο αγώνα και στο τέλος είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις μέσα στην Ιταλία, αλλά ακόμα καλύτερα να έχεις ένα πλεονέκτημα 93 βαθμών.”

Jorge Lorenzo  99

14ος  

“Αν στο Silverstone ήμασταν σε θέση να υπερβούμε τις προσδοκίες μας, δυστυχώς σήμερα δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, και ειλικρινά περίμενα κάτι περισσότερο. Περίμενα ο ρυθμός να είναι πιο κοντά σε εκείνον του νικητή, ίσως στα 1,5 δευτερόλεπτα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν περισσότερο. Αλλά η φυσική μου κατάσταση ήταν καλύτερη μετά τον αγώνα και στις δοκιμές μπορέσαμε να πλησιάσουμε περισσότερο από ό,τι πριν - αυτό είναι θετικό. Η πρόσφυση μειώθηκε στον αγώνα και νομίζω ότι αυτό δεν μας βοήθησε. Ανυπομονώ για τον αγώνα στην Αραγονία για να μπορέσω να πιέσω και να γυμναστώ πιο εντατικά καθώς βελτιώνεται η κατάστασή μου.”

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags