Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη πρόκληση για Πεσιρίδου – Τί ψάχνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της;
| 2019-10-22 17:54:00

Μεγάλη πρόκληση για Πεσιρίδου – Τί ψάχνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της;

Sportdog Team
Μεγάλη πρόκληση για Πεσιρίδου – Τί ψάχνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της;

Η αθλήτρια επέστρεψε δυνατά και καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι η αθλήτρια για την οποία ο πρώην εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος έπιασε και πάλι το χρονόμετρο και επέστρεψε ενεργά στο στάδιο.

Όπως εδώ και λίγο καιρό είναι γνωστό, η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν με τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος έχει εξειδίκευση στα εμπόδια και στους δρόμους ταχύτητας κι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες.

"Η διάθεση της για σκληρή δουλειά με έκαναν να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ και πάλι με την προπονητική. Πρόκειται για μια αθλήτρια με προσόντα, που έχει την βάση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα και να κυνηγήσει τη διάκριση. Από εκεί και πέρα είναι μια αθλήτρια που γνωρίζω και παρακολουθώ από μικρή ηλικία", είπε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και συμπλήρωσε: "Η Ελισάβετ προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο θεωρώ πως είναι σε θέση να έχει δυνατές παρουσίες στην χειμερινή περίοδο. Ένας καλός κλειστός δε θα της δώσει μονάχα συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά θα την ανεβάσει πολύ και στο ranking της IAAF, μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει τη διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση του 2020. Για να συμβεί ωστόσο αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους. Σίγουρα στον προγραμματισμό μας υπάρχουν ήδη οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

Η αθλήτρια, η οποία συνεργάστηκε τα προηγούμενα έξι χρόνια με την Ιωάννα Σιώμου, για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο κλειστού θα χρειαστεί επίδοση καλύτερη από το όριο των 8.16, επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες της.

Η 27χρονη​ έχει ατομικό ρεκόρ 12.93 στον ανοιχτό από το 2016, που είναι και η τρίτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα στη χώρα μας και 8.04 στον ανοιχτό που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ (7.91) της Φλώρας Ρεντούμη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags