Facebook Pixel Μαρία Σάκκαρη: Το 2019 το υψηλότερο ρεκόρ της
| 2019-10-23 21:04:00

Τα "έσπασε" όλα η Σάκκαρη – Μια σεζόν γεμάτη ρεκόρ

Sportdog Team
Τα "έσπασε" όλα η Σάκκαρη – Μια σεζόν γεμάτη ρεκόρ

Η Ελληνίδα τενίστρια ζει τις ενδοξότερες στιγμές στην καριέρα της.

Η δεύτερη ήττα της Μαρίας Σάκκαρη στο WTA Elite Trophy, αυτήν την φορά από την Ελίς Μέρτενς και ο ταυτόχρονος αποκλεισμός της από τα ημιτελικά του τουρνουά, που διεξάγεται στην πόλη Ζουχάι της Κίνας, σηματοδότησε και το τέλος της σεζόν για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Μιας σεζόν απόλυτα επιτυχημένης για πολλούς λόγους και παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον καρπό.

- Μέσα στο 2019, η Σάκκαρη, μπήκε στο «top-30» της παγκόσμιας κατάταξης και σταθεροποίησε εκεί τη θέση της (στη συνέχεια δεν βρέθηκε κάτω από το Νο 30). Στο τέλος της χρονιάς... ατενίζει τον κόσμο από το νο 22, που αποτελεί το υψηλότερο μέχρι τώρα ρεκόρ της.

- Κατέκτησε τον πρώτο WTA τίτλο της καριέρας της στο Ραμπάτ, απέναντι στη Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα (4/5/2019).

- Αγωνίστηκε σε προημιτελικούς φημισμένων τουρνουά, όπως του Σινσινάτι και ειδικά στη Ρώμη έφτασε έως τον ημιτελικό, όπου ηττήθηκε από την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα.

- Πλέον μετρά στην μέχρι τώρα καριέρα της 282 νίκες και 194 ήττες, δηλαδή έχει έναν θετικό συντελεστή 59,2%.

- Ακόμη, μέσα στο 2019, νίκησε μεγάλα ονόματα του αθλήματος και του «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης, όπως την Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα (νο 5), την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς (νο 6), την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα (νο 7) και την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα (νο 9).

- Μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως ντουέτο και βρέθηκαν στο Hopman Cup μαζί με κορυφαία ντουέτα του κόσμου, σημειώνοντας μάλιστα και δύο εκπληκτικές νίκες, πρώτα απέναντι στη Σερένα Ουίλιαμς και τον Φράνσις Τιαφόε και στη συνέχεια απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και τη Μπελίντα Μπένσιτς, οι οποίοι ήταν τελικά και οι νικητές του τουρνουά.

Το μόνο που δεν κατάφερε, πάλι, ήταν να ξεπεράσει τον Γ’ γύρο ενός γκραν σλαμ, ωστόσο στα τρία από τα τέσσερα έφτασε και πάλι μέχρι εκεί (Αυστραλιανό όπεν, Γουίμπλεντον, Αμερικανικό όπεν). Και δεν υπάρχει πλέον γκραν σλαμ, όπου να έχει αρνητικό συντελεστή σε νίκες-ήττες. Στο Αυστραλιανό όπεν έχει 5-4 (56%), στο Ρολάν Γκαρός 3-3 (50%), στο Γουίμπλεντον 5-4 (56%) και στο Αμερικανικό όπεν 5-5 (50%). Εφέτος, συνολικά στα γκραν σλαμ, η Σάκκαρη είχε 7 νίκες και 4 ήττες κι έτσι έκανε θετικό και τον συνολικό δείκτη με 18 νίκες και 16 ήττες στην καριέρα της και ποσοστό 53%.

Πλέον, το βλέμμα της 24χρονης Ελληνίδας αρχίζει να στρέφεται στο 2020, όπου πέραν όλων των άλλων, θα έχει και την πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags