Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 3-2
| 2019-11-02 22:52:00

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού – Πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο τάι μπρέικ

Sportdog Team
Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού – Πήρε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο τάι μπρέικ

Οι Ερυθρόλευκες επικράτησαν 3-2 σετ ύστερα από φοβερό ματς.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 3-2

Μεγάλη νίκη με 3-2 σετ στο Κλειστό του Αγίου Θωμά απέναντι στον ψυχωμένο Παναθηναϊκό πήρε ο αποφασισμένος Ολυμπιακός σε μια πραγματική ντερμπάρα που είχε τα πάντα και κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια μικρή διαφορά και τον Παναθηναϊκό να φέρνει το ματς στα ίσια μετά από λίγο. Το σετ ήταν πολύ υψηλού επιπέδου αφού και οι δυο ομάδες δεν άφηναν η μια την άλλη να «ξεκολλήσει» στο σκορ. Με τους «αιωνίους» να είναι ισόπαλοι με 23-23 υπήρξε διακοπή περίπου πέντε λεπτών στο ματς όταν σύμφωνα με μαρτυρίες, οπαδοί κινήθηκαν απειλητικά προς ανθρώπους που βρίσκονταν στην άδεια (για λόγους ασφαλείας) εξέδρα πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και φαινόταν να τραβούν φωτογραφίες την εξέδρα των οπαδών των «πράσινων». Οι παίκτριες των Πειραιωτών απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο, ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το ματς ξεκίνησε με τις Πειραιώτισσες να παίρνουν το σετ με 23-25.

Το δεύτερο σετ ήταν ίσως και το πιο συναρπαστικό της αναμέτρησης με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να πηγαίνουν πόντο πόντο και τις «πράσινες» προς το τέλος να αποκτούν διαφορά τριών πόντων (21-18). Μπορεί οι «ερυθρόλευκες» να έκαναν το 23-23, ωστόσο η Χίπε έκανε λάθος στο σερβίς (24-23) και στην επόμενη φάση η Οικονομίδου με «αποφασιστική και γεμάτη πάθος επίθεση, έδωσε το σετ στις «πράσινες» με 25-23 και έκανε το 1-1.

Με καθυστέρηση άρχισε το τρίτο σετ του παιχνιδιού μετά από υβριστικά συνθήματα των οπαδών του τριφυλλιού. Μάλιστα ενώ το σκορ βρισκόταν στο 3-4 υπέρ του Ολυμπιακού, το ματς διακόπηκε ξανά. Οι συνεχόμενες παύσεις μόνο κακό έκαναν στην ομάδα του Παναθηναϊκού η οποία έδειξε να χάνει τον ρυθμό που είχε αποκτήσει και κόντραρε στα ίσα τις «ερυθρόλευκες». Έτσι οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με κινητήριο μοχλό τον επιθετικό τους πλουραλισμό και την σιγουριά στις επιλογές τους, απέκτησαν διαφορά ασφαλείας έως και οκτώ τέρματα που ήταν μη αναστρέψιμη για τις γηπεδούχες, οι οποίες συνέχισαν να κάνουν συνεχόμενα λάθη. Άνετα με 15-25 οι φιλοξενούμενες τελείωσαν το σετ.

Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που πήρε το προβάδισμα, δεν το έχασε σε κανένα σημείο του σετ. Το κοινό έδινε τρομερή ενέργεια στις παίκτριες του, οι οποίες μετά το 15-14, άνοιξαν την διαφορά στους πέντε πόντους. Σε εκείνο το σημείο όσο και αν προσπάθησε ο Ολυμπιακός, το σετ δεν γυρνούσε με το «τριφύλλι» να έχει πάρει το μομέντουμ και να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, την ώρα που τα μεγάλα όπλα των Πειραιωτών (Χίπε, Λαζάρεβιτς) έμοιαζαν απασφαλισμένα. Εύκολα (25-20) το 2-2 για τον Παναθηναϊκό.

Στο τάι μπρέικ οι γηπεδούχες μπήκαν πολύ δυναμικά προηγούμενες μάλιστα με 4-2, όμως με ένα σερί έξι συνεχόμενων πόντων ο Ολυμπιακός έκανε το 4-8. Ο Παναθηναικός επέστρεψε ξανά στο ματς κάνοντας το 13-13, αλλά με μπλοκ της Ζακχαίου οι νταμπλούχες Ελλάδος πήραν την νίκη με 3-2.

Τα σετ 2-3: (24-26, 25-23, 15-25, 25-20, 13-15)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags