Facebook Pixel Sportdog.gr | Γεμάτος μουσική ο Αυθεντικός Μαραθώνιος - Οι δράσεις ξεκινούν από τον Τύμβο
| 2019-11-06 18:40:00

Γεμάτος μουσική ο Αυθεντικός Μαραθώνιος - Οι δράσεις ξεκινούν από τον Τύμβο

Sportdog Team
Γεμάτος μουσική ο Αυθεντικός Μαραθώνιος - Οι δράσεις ξεκινούν από τον Τύμβο

Το ραντεβού δεν είναι μόνο αθλητικό.

Η μουσική δεν ηρεμεί μόνο τα πλήθη, τους δίνει ρυθμό και δύναμη. Δεν είναι τυχαίο που στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στα μουσικά σύνολα.

Τις μπάντες, τους djs, αλλά και τους μεμονωμένους μουσικούς, που ενώνονται με τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο και μετατρέπουν τη μαραθώνια διαδρομή σε ένα ατελείωτο πάρτι, με χορηγό πλέον και την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου, στον 37ο ΑΜΑ. Οι μουσικές δράσεις είναι πολλές και ξεκινούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη έως το Πικέρμι, την Παλλήνη, το Γέρακα, συνεχίζουν στην Αγία Παρασκευή και τη γέφυρα της Κατεχάκη, με ανάλογο κλίμα γιορτής να δημιουργείται και στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Μαβίλη όπου εφέτος θα στηθεί το 1ο stage και στο Πάρκο Ελευθερίας, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα βρίσκεται το δεύτερο. Αναλυτικά:

1.Πλατεία Μαβίλη. Θα παίξουν οι: Groovy Peacocks (Δημήτρης Χατζηιωάννου, Βαγγέλης Κορτίδης, Μιχάλης Βλαχιώτης, Νίκος Αθανασιάδης) και μια ομάδα μουσικών στην οποία συμμετέχουν οι: Μάνος Μαυράκης (κιθάρα-φωνή),Θανάσης Κουζαμπάσης(σαξόφωνο),Ιωάννα Ομορφιά (βιολί),Νόρα Τσοπανάκη (φωνή),Δημήτρης Χατζηιωάννου (cajon-φωνητικά) και

2.Άγαλμα Βενιζέλου (δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής).Θα παίξουν οι: Deejay Nic The Band (συνδυάζει ηλεκτρονικά στοιχεία της EDM,με τον αναλογικό rock ήχο του live συγκροτήματος). Η Mica Eio (ανακατεύει μουσικά στοιχεία της contemporary RnB, drum n bass grooves τη soulful house και την ambient) και το μουσικό σχολείο Art Note με τους Δημήτρη Ουρανό, Δανάη Λεβεντάκου, Μιχάλη Λατουσάκη, Αλέξανδρο Μονιάκη, Τζένη Παπαλαμπροπούλου, Έλενα Γκέλα, Αλέξανδρο-Andrews Μαργαρίτη, Αναστασία Λεκού, Πάνο Σοροτιώτη, Μάχη Δόριζα, Δημήτρη Κονδύλη, Δομινίκη Κονδύλη, Κατερίνα Βαβαλά, Μανώλη Σκουλά.

Εκτός όμως των δύο κεντρικών σκηνών και 10 djs, θα δίνουν το δικό τους ρυθμό, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, τόσο στη διαδρομή των 42.195 μ. όσο και στις διαδρομές εντός της πόλης των 5 και 10 χλμ. Το αρχικό σημείο, που θα βρίσκεται ο πρώτος dj είναι η στροφή του Τύμβου του Μαραθώνα και τελευταίο ο Δρομέας, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton.

Ο ρυθμός και η μουσική όμως δεν σταματούν καθώς ραδιοφωνικοί παραγωγοί κι ομάδες κρουστών, δίνουν τον παλμό σε όσους τρέχουν, αλλά δημιουργούν και ένα κλίμα γιορτής σε όσους θα σπεύσουν να ενθαρρύνουν και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Ανάμεσα στις ομάδες που θα ανεβάσουν το ρυθμό των δρομέων και τη διάθεση των θεατών είναι οι φιλαρμονικές του Δήμου Ραφήνας-Σπάτων (βρίσκεται στο 24ο χλμ, από την αφετηρία) και του Δήμου Χαλανδρίου. Εφέτος, αναμένεται να δώσει το παρών και ο Δήμος Αθηναίων, με δικά του μουσικά σύνολα, εκτός της φιλαρμονικής, όπως τόνισε και η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ: «Φέτος θα προσθέσουμε και τα Μουσικά Σύνολα τόσο στην εκκίνηση των 10 χλμ. το Σάββατο όσο και στη διαδρομή του Μαραθωνίου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου».

Επίσης, πολλά dj sets και μουσικά σχήματα συνδέονται με τους χορηγούς του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η μουσική και τα μουσικά σύνολα, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Κονδύλης βιολόγος και μουσικός ο ίδιος: «Η μουσική είναι αυτή, που δίνει ώθηση στον κόσμο και δύναμη στους αθλητές σε σημαντικά σημεία του αγώνα. Για παράδειγμα, στην υπόγεια γέφυρα της Κατεχάκη, οι τυμπανιστές που βρίσκονται στο σημείο, δημιουργούν τέτοια ατμόσφαιρα, που αθλητές, αλλά και ο κόσμος σταματούν για να φωτογραφηθούν, μαζί τους. Όσο για τους συμμετέχοντες σε αυτή τη δράση πραγματικά το χαίρονται τόσο πολύ, που θεωρούν τιμή τους, που τους προτείναμε να πάρουν μέρος σε αυτήν».

Το ραντεβού όχι μόνο το αθλητικό, αλλά και το μουσικό δίδεται πλέον την προσεχή Κυριακή 10 Νοεμβρίου, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής. Να είστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε τους δρομείς, να μπούμε στο ρυθμό της μουσικής και να συμμετέχουμε στη γιορτή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags