Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Απίθανο παιχνίδι τριών ωρών και νίκη... θρίλερ για Ναδάλ - Τρομερός ο Τσιτσιπάς (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2019-11-15 19:10:00

Απίθανο παιχνίδι τριών ωρών και νίκη... θρίλερ για Ναδάλ - Τρομερός ο Τσιτσιπάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίθανο παιχνίδι τριών ωρών και νίκη... θρίλερ για Ναδάλ - Τρομερός ο Τσιτσιπάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έλληνας αθλητής έχασε, αλλά είναι ήδη στους «4».

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρά το γεγονός πως είχε ήδη περάσει στα ημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τρομερό ματς και έπαιξε στα... κόκκινα κόντρα στον Ναδάλ, γνωρίζοντας μια ανώδυνη ήττα με 2-1 σετ (6-7 (4), 6-4, 7-5), αφού ήδη βρίσκεται στους «τέσσερις» του ATP Finals 2019.

Ο 'Ελληνας αθλητής έχει ήδη περάσει στην τετράδα, αλλά ο αντίπαλός του θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του βραδινού (22:00) αγώνα μεταξύ του Σάσα Ζβέρεφ και του Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Αν νικήσει ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς θα είναι πρώτος και θα παίξει στις 22:00 στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντομινίκ Τίεμ (Νο 5), ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα περάσει ως πρώτος ο Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στις 16:00 τον Ρότζερ Φέντερερ (Νο 3).

Με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιμένει το αποψινό ματς ο Ναδάλ, που προκρίνεται μόνο με νίκη του Μεντβέντεφ και μάλιστα ως πρώτος.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο σετ και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-2, αλλά ένα αβίαστο λάθος βοήθησε τον Ναδάλ να ισοφαρίσει σε 4-4. Ωστόσο, τρεις συνεχόμενοι πόντοι, ο τελευταίος εκ των οποίων με άσο, έκριναν το σετ υπέρ του Στέφανου.

Στο πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς απειλήθηκε με το μπρέικ, όμως επέστρεψε από το 15-40, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο έβδομο γκέιμ, όταν ο Ναδάλ πήρε προβάδισμα (0-30 και αβαντάζ). Τελικά, στο ένατο γκέιμ με δικά του λάθη ο Τσιτσιπάς δέχτηκε το πρώτο μπρέικ στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να χάσει και το πρώτο του σετ, αφού ο Ναδάλ υπερασπίστηκε το σερβίς του.

Κομβικό για την εξέλιξη του τρίτου σετ και εντέλει του αγώνα ήταν το ενδέκατο γκέιμ, όπου ο Ναδάλ έφτασε σε νέο μπρέικ και στη συνέχεια εξασφάλισε τη νίκη με 2-1.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags