Facebook Pixel Κατέθεσε ένσταση για το ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!
Άλλα Σπορ
| 2019-12-05 21:37:00

Κατέθεσε ένσταση για το ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Κατέθεσε ένσταση για το ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Κατά της εγκυρότητας του αγώνα.

Έντονα είναι τα παράπονα του ΠΑΟΚ για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά διαμαρτύρεται για δύο φάσεις στο "χρυσό" σετ. Συγκεκριμένα, στο 6-10 ενώ οι γηπεδούχοι κέρδισαν τον πόντο και το σκορ θα γινόνταν 7-10, ο Ολυμπιακός ζήτησε βίντεο τσεκ με τους διαιτητές να δίνουν τη λύση της επανάληψης του πόντου. 

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο τέλος του επιπλέον σετ που παίχθηκε όταν ο Μάρσαλ κέρδισε τον πόντο για το 9-14 αλλά ζητήθηκε και πάλι το βίντεο τσεκ, με τους διαιτητές να αποφασίζουν και πάλι επανάληψη με το σκορ να γίνεται 8-14.

Την ένσταση, που υπέβαλλε ο ΠΑΟΚ υπέγραψε ο αρχηγός της ομάδας, Θάνος Τερζής αλλά και ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος.

Η ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ αναφέρει για τις φάσεις: 

Στο χρυσό σετ ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με πολύ καλό μπλοκ αλλά και κόντρα επιθέσεις πήρε προβάδισμα 5-2 και 10-6. Δύο φάσεις αποφασίστηκαν ως μη γενόμενες στο 6-10 και στο 9-14 επειδή όταν ζητήθηκε βίντεο ρέφερι αλλά όταν έγινε ο έλεγχο των φάσεων διαπιστώθηκε πως υπήρχαν λάθος υποδείξεις από τους διαιτητές. Στο 6-10 κάρφωσε ο Χουσάι, ο Παπαδογούλας έδωσε «τέσσερις» μπαλιές σε βάρος του Ολυμπιακού (ότι δηλαδή η μπάλα δεν πέρασε το φιλέ). Ο Ολυμπιακός ζήτησε τσάλεντζ ρέφερι όπου εκεί διαπιστώθηκε πως είχε γίνει μπλοκ άουτ από παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα και κατέθεσε ένταση επειδή ο Ολυμπιακός ζήτησε για άλλο λόγο το Τσάλεντζ και τελικά ο πρώτος διαιτητής χρέωσε τη φάση ως «μη γενόμενη».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους κανονισμούς του Τσάλεντζ ρέφερι οι διαιτητές εφόσον διαπιστώσουν άλλη παράβαση από αυτή για την οποία μία ομάδα ζητά το τσάλεντζ είναι υποχρεωμένοι να την υποδείξουν και κατά συνέπεια η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη.

Η δεύτερη φάση έγινε στο 9-14. Ο δεύτερος διαιτητής χρέωσε λανθασμένα φιλέ στον Ολυμπιακό αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ κάρφωσε άουτ. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πάλι βίντεο τσάλεντζ όπου και εκεί φάνηκε το διαιτητικό λάθος και πάλι ο πρώτος διαιτητής θεώρησε τη φάση ως μη γενόμενη. Τελικά ο αγώνας τελείωσε με επίθεση του Χουσάι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags