Facebook Pixel Sportdog.gr | Πόλακ δώστα όλα! Φοβερή εμφάνιση και 4,65 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-01-18 23:15:00

Πόλακ δώστα όλα! Φοβερή εμφάνιση και 4,65 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Πόλακ δώστα όλα! Φοβερή εμφάνιση και 4,65 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αθλήτρια πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ακόμη και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φοβερό αγώνα πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, αφού συνδύασε το ντεμπούτο της στη σεζόν με άλμα στα 4,65 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την τρίτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε ένα άκυρο στα 4,20 μ. κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 4,35 μ., 4,45 μ., 4,55 μ. και 4,65 μ. για να βελτιώσει δύο φορές το ρεκόρ της (είχε 4,50 μ.). Η Πόλακ στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 4,70 μ., όπου είχε καλές προσπάθειες, ενώ επέλεξε να άφησε το τρίτο της άλμα.

Η αθλήτρια πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ακόμη και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 4,70 μ. "Από την περασμένη σεζόν ήμουν σε θέση να κυνηγήσω αυτά τα ύψη. Για διάφορους λόγους δεν το κατάφερα. Σήμερα ήρθα σχετικά χαλαρή και αυτό ήταν υπέρ μου. Τα άλματα βγήκαν πολύ καλά και πλέον ελπίζω στους επόμενους αγώνες να ξεπεράσω και τα 4,70 μ.", είπε αρχικά η Πόλακ και συμπλήρωσε: "Ο στόχος μου για τη χρονιά είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι εκεί και να κυνηγήσω μια καλή θέση στον τελικό. Εννοείται πως αν καταφέρω και εξασφαλίσω συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι κάτι σπουδαίο για εμένα". Η Πόλακ θα συμμετάσχει σε μία ακόμη ημερίδα στην Ελλάδα και στις 14 Φεβρουαρίου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ που θα γίνει στο Βαν ντε Ρέιγ στη Γαλλία, ενώ θα είναι παρούσα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στον ίδιο αγώνα η κορασίδα Αναστασία Ρετσα ξεπέρασε τα 3,90 μ. και βελτίωσε κατά 20 εκατοστά το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη, το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Στην τρίτη θέση, επίσης με 3,90 μ. ήταν η Γεωργία Στεφανίδη.

Καλό ήταν το ξεκίνημα και για τον Σωτήρη Χύτα, που ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,00 μ., επίδοση καλύτερη από το 4,90 μ., που είναι το ρεκόρ του στον κλειστό. Ο έφηβος αθλητής στη συνέχεια άφησε τα 5,05 μ. έκανε δύο άκυρα στα 5,10 μ. και επέλεξε να κάνει την τρίτη του προσπάθεια στα 5,20 μ., που επίσης ήταν άκυρη. Ο Χύτας το καλοκαίρι θα επιδιώξει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κ20. Δεύτερος στον σημειρνό αγωνα, ήταν ο επίσης έφηβος Αντώνης Σάντας με 5,20 μέτρα.

Στα 150 μ. γυναικών, η 17χρονη Ειρήνη Μινοπούλου ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, αφού τερμάτισε σε 18.56, επίδοση κοντά στο ατομικό της 18.55. Στο ύψος νικήτρια ήταν η 15χρονη Παναγιώτα Πλατανιά με 1,70 μ. και ακολούθησε η Σάντη- Δανάη Παπακώστα με 1,65 μέτρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags