Facebook Pixel Άδικο έχουν; Μεταγραφές χωρίς πληρωμές;
Άλλα Σπορ
| 2011-02-01 21:08:00

Άδικο έχουν; Μεταγραφές χωρίς πληρωμές;

Άδικο έχουν; Μεταγραφές χωρίς πληρωμές;

Ανακοίνωση για το θέμα των μεταγραφών από ομάδες που αδυνατούν να πληρώσουν τους παίκτες τους, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ

"Oπως είναι γνωστό στις 31.1.2011 έληξε η μεταγραφική περίοδος κατά την οποία ομάδες της Α1 πραγματοποίησαν μεταγραφές, παρά το ότι είχαν σωρεία ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς ήδη αγωνιζόμενους αθλητές τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, δεδομένου ότι από την πετοσφαίριση πορίζονται τα προς το ζην.

Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο αυτό, αφενός οι ομάδες αυτές, όποιες κι αν είναι, να επικαλούνται αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υφιστάμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις και αφετέρου να προβαίνουν σε νέες δαπανηρές μεταγραφές. Εφόσον λοιπόν δεν δύνανται να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις δεν μπορεί παράλληλα να δαπανούν μεγάλα ποσά δημιουργώντας νέες (οικονομικές υποχρεώσεις). Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε επισημανθεί, από τον ΠΑ.Σ.Α.Π, προς όλους τους αρμοδίους φορείς, η προαναφερόμενη, ακατανόητη και απάδουσα της δεοντολογίας και των χρηστών συναλλακτικών ηθών, πρακτική και είχαν δοθεί ποικίλες διαβεβαιώσεις για τον τερματισμό της, με την συνακόλουθη απαγόρευση της διενέργειας μεταγραφών των σωματείων που έχουν οφειλές στους αθλητές τους.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. σεβόμενος την δεοντολογία, που άλλοι προκλητικώς αγνοούν, απέφυγε να σχολιάσει τα προεκτεθέντα διαρκούσης της μεταγραφικής περιόδου. Όμως η ευπρέπεια, η τήρηση της δεοντολογίας και η πρόσκαιρα ανεκτική συμπεριφορά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκλαμβάνονται ως αδυναμία αντιδράσεως, δεδομένου ότι και «η υπομονή έχει τα όριά της».

Όρια τα οποία μερικοί έχουν υπερβεί αδιακρίτως. Ο ΠΑ.ΣΑ.Π. καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός αυτό και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον επιφυλασσόμενος ρητά των νομίμων δικαιωμάτων του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags