Facebook Pixel Τον πληγώνει η αστοχία του
| 2014-01-01 23:01:00

Τον πληγώνει η αστοχία του

Τον πληγώνει η αστοχία του

Μπορεί ο ΠΑΟΚ που έχει παρουσιάσει ο Χουμπ Στέφενς στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν να αποτελεί την πιο επιθετική ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος με βάση τους αριθμούς, ωστόσο ο "Δικέφαλος" προβληματίζει με την αστοχία του.

Οι "ασπρόμαυροι" μετά από 17 αγώνες βρίσκονται στην 1η θέση όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες, έχοντας 244! Στη 2η θέση της σχετικής κατάταξης ακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης με 239 και στην 3η ο Ολυμπιακός με 236.

Παρ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ανάλογα με τις προσπάθειες που έχει κάνει για να βρει δίχτυα, μετρώντας 34 γκολ στον πρώτο γύρο.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται 7,6 προσπάθειες για να μπορέσει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, σε μία μέτρια επίδοση, η οποία... φωνάζει ότι με τη δυστοκία που χαρακτηρίζει κυρίως τη γραμμή κρούσης του δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την επιθετικότητα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ας δούμε αναλυτικά ανά πόσες τελικές προσπάθειες σκοράρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ.


1.      Ζβόνιμιρ Βούκιτς, Μιγκέλ Βίτορ                     1/3 (γκολ/τελικές προσπάθειες)

2.      Γιώργος Κατσικάς                                           1/4

3.      Κοστίν Λαζάρ                                                  1/5

4.      Λούκας Πέρεθ                                                1/5.4

5.      Τόμας Νέτσιντ                                                1/6 

6.      Σεκού Ολίσε                                                   1/7

7.      Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Κατσουράνης  1/8

8.      Δημήτρης Σαλπιγγίδης                                  1/8.3

9.      Στέφανος Αθανασιάδης                                 1/9.5

10.   Μίροσλαβ Στοχ                                              1/11

11.   Αλέξανδρος Τζιόλης                                      1/12

12.   Στέλιος Κίτσιου                                              1/13

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει η ανάγκη του ΠΑΟΚ να βρει έναν επιθετικό που θα μπορεί να σκοράρει με μεγαλύτερη ευχέρεια για να μην πετάει στα... σκουπίδια τις επιθετικές προσπάθειες που βγάζει μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο προπονητής του "Δικεφάλου" έχει ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ιανουαρίου την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, πολύ περισσότερο τώρα που αποχώρησε και ο τρίτος φορ της ομάδας.

Παράλληλα Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης θα πρέπει να βρουν τον καλό τους εαυτό, καθώς στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους το σκοράρισμα, ενώ αυξημένες είναι οι απαιτήσεις που υπάρχουν και από τον Στοχ, ο οποίος μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κινήθηκε σε... ρηχά νερά.

Ο ΠΑΟΚ διακρίθηκε και σε άλλες κατηγορίες στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, κατέχοντας την 1η θέση στις πάσες μετρώντας 1307,  τη 2η θέση στις ασίστ έχοντας 22 πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει 33, την 3η θέση στα επιτυχημένα γεμίσματα με 144 στις 525 προσπάθειες πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης (158/497) και τον Ολυμπιακό (150/424), αλλά και την 4η θέση στα κλεψίματα με 435 και στα λάθη με 829.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags