Facebook Pixel 2014 Fifa World Cup Brazil
| 2014-03-09 10:15:00

2014 Fifa World Cup Brazil

2014 Fifa World Cup Brazil

Η EA Sports θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο Fifa για το Μουντιάλ. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο Sportdog, τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το 2014 Fifa World Cup, η έκδοση του Fifa 14 αφιερωμένη στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Μάλιστα ο συγκεκριμένος μήνας δίνει την αρχική εντύπωση ότι η EA Sports θέλει να κυκλοφορήσει το παιχνίδι της νωρίς, χωρίς να αφιερώσει μεγάλο χρόνο ανάπτυξης και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το timing για να πετύχει πωλήσεις.

Τελικά η Electronic Arts έβγαλε ένα βίντεο στο οποίο ο Matthew Prior, παραγωγός του 2014 World Cup Brazil, μίλησε για όλα τα στοιχεία που θα απαρτίζουν το gameplay του 2014 Fifa World Cup Brazil. Κυρίως δηλαδή τα modes, αφού το gameplay θα μείνει σχεδόν αυτούσιο.
 

Σε σύγκριση με τα 20 ευρώ που δώσατε για το Fifa 2012 World Cup (περαστικά όσοι το κάνατε) για να το κατεβάσετε ως DLC, το 2014 Fifa World Cup Brazil θα κυκλοφορήσει ως ξεχωριστή έκδοση, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να έχετε το FIFA 14 για να το εγκαταστήσετε. Το κόστος όμως θα είναι μεγαλύτερο. Δικαιολογείται άραγε;

Όπως θα παρατηρήσατε στο βίντεο, τα modes θα είναι τα World Cup, Road to World Cup, δηλαδή προκριματικά με οποιαδήποτε εθνική ομάδα, Captain your country όπου δημιουργείτε παίκτη ή αναλαμβάνετε έναν ήδη υπάρχοντα (κάτι σαν το Virtual Pro) και σηκώνετε κούπα και το Story of Finals που είναι το Scenario mode όπου θα πρέπει να ανατρέψετε το εις βάρος σας σκορ ξεκινώντας από συγκεκριμένο λεπτό του αγώνα.
Στα online modes, υπάρχει World Cup Online για να παίξετε με άλλους χρήστες φιλικούς αγώνες, το World of Rio De Janeiro που είναι παρόμοιο με το Seasons mode του FIFA 14, ενώ τέλος υα υπάρχουν live scenarios ανάλογα με τα πραγματικά παιχνίδια που θα λαμβάνουν χώρα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Στα του gameplay θα έχουμε ανανεωμένο σύστημα στημένων, 100 νέα animations κινήσεων (τακουνάκια όπως βλέπετε στο βίντεο), νέο σύστημα πέναλτι και γενικά αλλαγές που στείλατε μέσω του forum της EA Sports. Οι αντιδράσεις των παικτών έχουν επίσης βελτιωθεί.


Προσωπικά χαίρομαι που το παιχνίδι θα έχει τουλάχιστον τα στοιχειώδη, δηλαδή προκριματικούς αγώνες, δυνατότητα να αναλάβετε εθνικές ομάδες εκτός μουντιάλ και τα challenges μονίμως διαθέσιμα όλο το 24ωρο και όχι ένα challenge την ημέρα όπως υπήρχε στο Fifa 2012 Euro Cup. Τώρα το τι θα γίνει στα υπόλοιπα modes…είναι απλά ευπρόσδεκτο. Κάτι ακόμη που μένει για να μην έχουμε τις όποιες αμφιβολίες, είναι τα πραγματικά ονόματα των παικτών, πράγμα που για κάποιες χώρες δεν επετευχθη πρόπερσι. Στην περίπτωση αυτή τα χρήματα του 2014 Fifa World Cup θα έχαναν μέρος της αξίας τους κατά την άποψή μου. Αν θέλω άλλωστε να παίξω με Εθνικές ανοίγω το FIFA 14.

Το 2014 World Cup Brazil θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου για PS3 και Xbox 360. Απ’ ότι φαίνεται η EA Sports δεν δεν “πιστεύει” σε αυτό, δεν το προωθεί ιδιαίτερα και ίσως περιμένει να δει τις αρχικές πωλήσεις πριν δημιουργήσει άλλα ports. Απ’ την άλλη όμως, το ότι δεν αναφέρθηκαν άλλα format στην παρούσα φάση και σχεδόν ένα μήνα πριν την κυκλοφορία, σημαίνει ότι ίσως η EA Sports να περιοριστεί σε αυτά τα δύο που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες (σίγουρες) πωλήσεις μέχρι στιγμής.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.   

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags