Facebook Pixel Αποκαθίσταται η... «έννομος τάξις» στο πρωτάθλημα
| 2017-04-07 08:45:00

Αποκαθίσταται η... «έννομος τάξις» στο πρωτάθλημα

Αποκαθίσταται η... «έννομος τάξις» στο πρωτάθλημα

Τελικά, εάν ο Ολυμπιακός… χάσει το πρωτάθλημα, το κακό δεν θα το πάθει από τον Πανιώνιο, αλλά από τον ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος μετά από μια υπέροχη και πράγματι υπερβατική πορεία βρέθηκε πίσω, στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Και στο τέλος του πρωταθλήματος δεν αποκλείεται να χάσει κι άλλο έδαφος. Γιατί αυτή η κατάληξη;

Επειδή ο Πανιώνιος είναι Πανιώνιος. Επειδή δεν μπορεί να σταθεί στα ίσα με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και να πάρει αυτό που του αξίζει. Επειδή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν πιο βαριά φανέλα, όπως λένε. Κι έτσι είναι.

Δεν ήταν καλύτερη η ΑΕΚ από τον Πλατανιά στα Περιβόλια, όμως καθάρισε το παιχνιδάκι με 2-0. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτυ για να πάρει ένα ακόμα ντέρμπυ, μια τρίτη σερί νίκη μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Γίνεται, λοιπόν, η αποκατάσταση της «εννόμου τάξεως». Οι μεγάλοι με τους μεγάλους, οι μικροί με τους μικρούς. Πανιώνιοι και Πλατανιάδες, Ξάνθες και σία θα σηκώσουν μύτη κάποια στιγμή αλλά μέχρι ενός σημείου. Δυστυχώς. Δυστυχέστατα.

Και ξεχάστε το παραμύθι ότι αλλάζει η μοίρα μιας μικρής ομάδος, μιας επαρχιακής, εάν κατακτήσει τίτλο. Πού είναι η Καστοριά, η κάποτε, πότε;…, κυπελλούχος Ελλάδος; Η Λάρισα πήρε και πρωτάθλημα κι αυτή, αλλά στην συνέχεια ο ευρών αυτήν αμειφθήσεται.

Και ο ΠΑΟΚ μετά απ’ όσα χρόνια έζησε ο Χριστός, έστω ότι ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Ποιος είναι σίγουρος ότι θα στεριώσει στο κλαμπ των τριών εξουσιαστών; Και δεν θα κατρακυλήσει, να βολοδέρνει μια πάνω, μια κάτω στα γνωστά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Αδικούν τον Λέτο και Παναθηναϊκοί, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags