Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δίδυμο Αλαφούζου - Πατέρα στον Παναθηναϊκό»!
| 2017-09-22 15:31:00

«Δίδυμο Αλαφούζου - Πατέρα στον Παναθηναϊκό»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δίδυμο Αλαφούζου - Πατέρα στον Παναθηναϊκό»!

Ο Τότης Φυλακούρης μιλάει στο ανανεωμένο sportdog.gr για την επόμενη μέρα στους Πράσινους.

 

Κρίσιμες ώρες περνάει ο Παναθηναϊκός. Η κατάσταση είναι οριακή, αφού η ομάδα έχει χρέη και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα, εκτός αν προκύψει ανατροπή με το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον παλαίμαχο του Παναθηναϊκού, Τότη Φυλακούρη, προκειμένου να σχολιάσει τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην ομάδα.

Ο βετεράνος άσος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ηγέτης της ομάδας μπάσκετ θα αναλάβει τελικά και την ΠΑΕ, υποστήριξε όμως ότι ένα άλλο σχήμα θα είχε εξίσου μεγάλη επιτυχία στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Πώς σχολιάζετε την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκό;

«Καταρχάς είδα ότι έκανε έκκληση μετά τη... μετοχικότητα αυτή που απέτυχε. Όλοι έφυγαν. Έμεινε μόνος του ο Αλαφούζος. Πιστεύω ότι είπε τα πράγματα σωστά και με το όνομά τους. "Κύριοι βούλιαζε το πλοίο, εγώ το ανέλαβα μεσοπέλαγα, με φουρτούνα, το ίσιωσα και έκανα στον Παναθηναϊκό αυτό που έπρεπε. Δεν πέτυχα πολύ διότι ήμουν μόνος μου. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο". Εγώ του δίνω συγχαρητήρια γιατί ήταν μόνος του χωρίς καμία βοήθεια. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος».

Ποιο ήταν αυτό;

«Δεν τοποθέτησε παλαιμάχους που αγαπάνε την ομάδα σε πόστα στην ομάδα. Και ας μην είχαν μισθό στην ΠΑΕ. Θα βοηθούσαν την ομάδα στη μάζωξη του κόσμου. Θα ήταν πόλος έλξης για τους Παναθηναϊκούς. Επιπρόσθετα θα μπορούσαν να οργώσουν όλη την Ελλάδα και να έβρισκαν Έλληνες ποδοσφαιριστές».

«Τα εύσημά μου στον Αλαφούζο»

Μου δίνετε μία καλή πάσα σε αυτό το σημείο. Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από έναν παλαίμαχο, τον Βασίλη Κωνσταντίνου, να ηγηθεί μίας προσπάθειας για τη σωτηρία της ομάδας. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να αναλάβουν διοίκηση οι βετεράνοι;

«Πριν μερικά χρόνια, όταν ανέλαβε διοίκηση στον Παναθηναϊκό, μας είχε καλέσει με τον Καμάρα στην Κύπρο. Εκεί είδε τη δύναμή μας. Είδε 1500 και 2000 άτομα να φωνάζουν "γεια σου Τότη, φέρε την ομάδα πάλι πρώτη". Ήταν πολύ ομιλητικός και έδειξε συμπάθεια προς το πρόσωπό μου. Περίμενα και εγώ. Εντούτοις πέρασαν τόσα χρόνια και δεν μας πλησίασε κανέναν.

Ο, δε, Βασίλης Κωνσταντίνου είναι μόνος του και δεν έχει κανέναν. Οι παλαίμαχοι δεν έχουν να βάλουν λεφτά, για να ασκήσουν διοίκηση. Μπορούν όμως να προσφέρουν. Εγώ ήμουν από το 2000 μέχρι το 2005 προπονητής των Εφήβων και έφυγα για να αναλάβω την πρώτη ομάδα ως υπηρεσιακός. Έβγαλα 17 επαγγελματίες, 8 από τους οποίους παίζουν αυτήν την στιγμή στην Α' Εθνική και έχουν κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό με την απόδοσή τους, όποτε τον αντιμετώπισαν ως αντίπαλοι.

Έβγαλα το συναίσθημά μου. Ήταν όνειρό μου να αναλάβω την ομάδα. Την ανέλαβα και πήγα πάρα πολύ καλά. Θυμάστε και τη νίκη με τη Σεβίλλη (1-0). Και ξαφνικά χάος άπειρο. Δεν με απασχολεί το πώς και το γιατί. Εγώ δεν μπορώ να πάω κόντρα στην ομάδα μου. Την αγαπώ και πληγώνομαι γι' αυτήν. Εγώ είμαι Παναθηναϊκός πάνω απ' όλα. Τόσα χρόνια δεν έχω πει ποτέ κάτι κακό. Είναι τόσο μεγάλη η στενοχώρια μου για το σημείο που έχει φτάσει η ομάδα, που δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Και γι' αυτό δίνω τα εύσημά μου στον Αλαφούζο, γιατί βγήκε και είπε "αυτός ήμουν"».

Τι πιστεύετε όμως ότι θα γίνει την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

«Εύχομαι να υπάρξει συνεννόηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Δεν ξέρω αν ο Δημήτρης μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, ΚΑΕ και ΠΑΕ. Θεωρώ όμως ότι θα μεγαλουργήσει η ομάδα».

«Το καλύτερο δίδυμο Αλαφούζος και Πατέρας»

Οπότε προβλέπετε να μπεί ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού παρά το πρόσφατο ναυάγιο στις συζητήσεις;

«Η ανακοίνωση της αποχώρησης ήταν σαν... πάσα τον Δημήτρη. Αυτός ήταν ο αποδέκτης. Πέρα από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα ξανασχοληθεί, ο επόμενος υποψήφιος αποδέκτης θα ήταν ο Πατέρας, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος μεγαλός και τρανός. Βοήθησε οικογένειες, τους ποδοσφαιριστές παλιούς. Αυτός είχε την ιδέα να βάλει παλαιμάχους να τρέχουν αλλά δεν κράτησε πολύ. Αν δηλαδή ο κύριος Αλαφούζος είχε έρθει σε επαφή με τον Πατέρα και του πρότεινε να συνέχιζαν μαζί στον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο δίδυμο. Ο Πατέρας ήξερε τα πάντα, έβαζε χρήμα και ήταν αγαπητός στον κόσμο. Ο Αλαφούζος είναι συμπεθέστατος, πολέμησε τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε εκεί που έπρεπε. Λείπει ένας Πατέρας από τον Παναθηναϊκό. Η πάσα όμως είναι προς τον Δημήτρη, ο οποίος είναι και αυτός μεγάλο μέγεθος. Έχει έρεισμα στον κόσμο, έχει ανθρώπους που μπορούν να χειριστούν καταστάσεις και μπορεί να φέρει παίκτες».

Μία τελευταία ερώτηση αφορά μία φημολογία ότι τον τελευταίο καιρό η διοίκηση Αλαφούζου πλησίασε την «ερυθρόλευκη» πλευρά. Ποια είναι η άποψή σας;

«Και εγώ άκουγα διάφορα. Συνεργασίες με άλλες ομάδες, άλλους παράγοντες, άλλους προέδρους, μπορούν να γίνουν. Φιλίες όμως δεν γίνονται. Συνεργασίες γίνονται. Οι φιλίες όμως γεννιούνται, Συνεργασία χωρίς φιλία όμως, δύσκολα πετυχαίνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags