Facebook Pixel Sportdog.gr | Ακόμη καλύτερη η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf
Άλλα Σπορ
| 2017-12-10 15:29:00

Ακόμη καλύτερη η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf

Ακόμη καλύτερη η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf

H Volkswagen, φαίνεται ότι επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και χαρακτηριστικό παράδειγμα της στρατηγικής της είναι το νέο e-Golf, η έκδοση δηλαδή που κινείται αμιγώς με ηλεκτροκινητήρα

Η αυτονομία του μοντέλου έχει αυξηθεί σημαντικά από την προηγούμενη γενιά και βρίσκεται στα 300 χιλιόμετρα, σε τέλειες συνθήκες, όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός κύκλος μετρήσεων NEDC (New European Driving Cycle), σύμφωνα με το autonews.gr.

Τα διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+) παίζουν σημαντικό ρόλο στα χιλιόμετρα που θα καλύψει τελικά το e-Golf και όταν αδειάσει η μπαταρία του, θα χρειαστεί λιγότερες από 6 ώρες για να φορτίσει πλήρως, σε WallBox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2 kW.

Αν υπάρχει σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) τότε η διαδικασία μέχρι και το 80% ολοκληρώνεται σε 45 λεπτά! Ο εξελιγμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και 290 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,6 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 80 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 6,9”. Η μέση κατανάλωση ενέργειας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εργοστασίου, βρίσκεται στα 12,7 kWh ανά 100 χλμ.

Στο κομμάτι της ασφάλειας, εντοπίζουμε όλα τα σύγχρονα συστήματα που βοηθούν τον οδηγό. Το Front Assist με City Emergency Braking ανήκει στη μακριά λίστα, όπως και η λειτουργία αναγνώρισης πεζών. Μάλιστα, διατίθεται και ημιαυτόνομη οδήγηση σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος (Traffic Jam Assist) η οποία ελέγχει το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα μέχρι και τα 60 χλμ./ώρα. Εννοείται, ότι η υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας περιλαμβάνεται στο στάνταρ πακέτο όπως και το σύστημα εποπτείας της «νεκρής» γωνίας του αυτοκινήτου, αλλά και προειδοποίηση σε κίνηση με όπισθεν Rear Traffic Alert. Επίσης με τις πρωτοποριακές Mobile Online υπηρεσίες Car Net της Volkswagen, το e-Golf παραμένει συνεχώς συνδεδεμένο.

Διαθέτει κλήση έκτακτης ανάγκης, Security & Service Systems και το Car Net e-Remote που παρέχει πρόσβαση από τον υπολογιστή ή το smartphone στις κύριες λειτουργίες του οχήματος, όπως η διαχείριση μπαταρίας, ο προγραμματισμός ώρας αναχώρησης, η ρύθμιση του κλιματισμού και η ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος. Ο πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags