Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Jaguar αναβιώνει την XK!
Άλλα Σπορ
| 2017-10-21 13:58:00

Η Jaguar αναβιώνει την XK!

Sportdog Team
Η Jaguar αναβιώνει την XK!

Η επιτυχία της Jaguar F-Type δεν θα είναι για πάντα.

Η εταιρεία εργάζεται ήδη επάνω σε μια ολοκαίνουργια έκδοση, φήμες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει επίσης ένα δεύτερο σπορ μοντέλο στη γκάμα. Ένα νέο 2 + 2 GT πιθανότατα να τοποθετηθεί δίπλα στη σπορ F-Type. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι πως θα χρησιμοποιεί ένα συμβολικό όνομα.

Η Jaguar σκέφτεται να αναβιώσει το σήμα της XK για χρήση στο νέο σπορ μοντέλο GT. Ο διευθυντής σχεδίασης Ian Callum δήλωσε στο Pebble Beach: «Θέλω ένα διθέσιο (το F-Type) και ένα 2 + 2. Εργαζόμαστε τώρα, δεν υπάρχει τίποτα εγκεκριμένο, αλλά ψάχνουμε το σχεδιασμό που θα μας καλύπτει». Οι φήμες για ένα ξαναγεννημένο XK βρίσκονται στο τραπέζι από την αποχώρηση του, το 2014. Το νέο μοντέλο θα φέρεται να είναι ένα αληθινό grand tourer τεσσάρων θέσεων, με την ικανότητα να μεταφέρει τέσσερα άτομα γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Ο Callum σημείωσε επίσης ότι η αγρανάπαυση της XK τον είχε απογοητεύσει αρκετά.

Αν η Jaguar αποφασίσει να επαναφέρει την XK τελικά, το νέο 2 + 2 θέσεων αυτοκίνητο, θα κατασκευαστεί παράλληλα με την επόμενη γενιά F-Type στο εργοστάσιο Castle Bromwich της Jaguar στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα πατούσε πιθανότατα σε μια ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας της F-Type. Κάτω από το αμάξωμα, η XK θα υιοθετήσει τη νέα γκάμα κινητήρων Ingenium της φίρμας, συμπεριλαμβανομένου του 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου δίλιτρου κινητήρα βενζίνης, ο οποίος σήμερα αποδίδει 296 ίππους.

Μην περιμένετε να δείτε μια νέα XK τουλάχιστον μέχρι το 2021. Όπως και η σημερινή F-Type, η GT θα έχει παραλλαγές απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης R αλλά και της SVR. Η τελευταία επιστρατεύει έναν V8 5.0 λίτρων που παράγει 572 ίππους χαρίζοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags