Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Mitsubishi ετοιμάζεται για το νέο Colt
Άλλα Σπορ
| 2017-11-12 18:24:00

Η Mitsubishi ετοιμάζεται για το νέο Colt

Sportdog Team
Η Mitsubishi ετοιμάζεται για το νέο Colt

Η Mitsubishi Motors βρίσκεται σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής της.

 Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνει η Συμμαχία Renault Nissan, θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο στην πολύ απαιτητική κατηγορία των σουπερμίνι.

Το νέο Colt θα χρησιμοποιήσει το πάτωμα, τους κινητήρες και όλες τις τεχνολογίες των Nissan Micra και Renault Clio επόμενης γενιάς, και θα αντικαταστήσει το υπάρχον αυτοκίνητο πόλης της ιαπωνικής εταιρείας, το Space Star.

Σε δηλώσεις στελεχών της Mitsubishi Motors κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, αναφέρθηκε ότι θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα που διαθέτει η Συμμαχία, για μείωση του κόστους εξέλιξης και άρα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Η Mitsubishi Motors θέλει για πολλούς λόγους να λανσάρει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας των σουπερμίνι. Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες των crossover και SUV καλπάζουν εμπορικά, τα σουπερμίνι κατάφεραν να αποσπάσουν το 30% της παγκόσμιας αγοραστικής πίτας. Ακόμα, είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις συνολικά χαμηλό «αποτύπωμα» στους ρύπους χωρίς ένα τέτοιο μοντέλο.

Η επόμενη γενιά του Renault Clio θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2018 και θα βασίζεται σε ένα καινούριο πάτωμα που θα είναι συμβατό και με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Όλα αυτά, μαζί με τους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους TCe βενζίνης, θα τα δανειστεί το νέο Colt που θα παρουσιαστεί το 2019.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags