Facebook Pixel Sportdog.gr | Η πιο δυνατή Corvette στην ιστορία
Άλλα Σπορ
| 2017-11-13 16:24:00

Η πιο δυνατή Corvette στην ιστορία

Sportdog Team
Η πιο δυνατή Corvette στην ιστορία

Στο Ντουμπάι έκανε το ντεμπούτο της η πολυσυζητημένη Chevrolet Corvette ZR1 με 755 ίππους. 

Πρόκειται για πολύ σημαντικό σταθμό στην ιστορία του μοντέλου, αφού είναι η πιο δυνατή Corvette που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το ότι μας φαίνεται πολύ φυσιολογικό το γεγονός της παρουσίασης της Corvette ZR1 στο Ντουμπάι, έχει να κάνει με το γεγονός πως –καλώς ή κακώς- εκεί είναι το κυρίως «θέμα» σε εμπορικό επίπεδο.

«Ο Βασιλιάς επιστρέφει, δυνατότερος από ποτέ» λέει το δελτίο τύπου που ακολουθεί την ανακοίνωση της εταιρείας που ενημερώνει για την αποκάλυψη του αυτοκινήτου στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντουμπάι. Η ZR1 με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 6,2 λίτρων να αποδίδει 755 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και 98,8 kgm ροπής στις 4.400 σ.α.λ.

Για να επιτευχθεί η κορυφαία αυτή απόδοση, οι μηχανικοί της Chevrolet εξέλιξαν ένα σύστημα τροφοδοσίας διπλού καυσίμου και η εφαρμογή του αυτή είναι η πρώτη για όλη την General Motors. Οι επιλογές που θα έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές του μοντέλου το 2019 όταν και θα αρχίσει να πωλείται, θα είναι δύο αναφορικά με τη μετάδοση. Αυτή είναι άλλη μια πρωτιά για την Corvette, καθώς πάλι είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία έκδοση θα διατίθεται και με αυτόματο (8άρι) κιβώτιο.

«Βασική» επιλογή, είναι αυτή με το 7άρι χειροκίνητο. Πέραν των μηχανολογικών λύσεων που έχουν εφαρμοστεί στη ZR1 του 2019, ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί τόσο στον περιορισμό του βάρους, όσο και στην αεροδυναμική του αμαξώματος. Σε σχέση με την προηγούμενη «δυνατότερη Corvette», τη Ζ06, οι επιλογές των υποψήφιων αγοραστών είναι δύο σε ότι αφορά τα αεροδυναμικά πακέτα του αυτοκινήτου.

Χαρακτηριστικότερο στοιχείο που ξεχωρίζει τις δύο περιπτώσεις, είναι η φτερούγα στο πίσω μέρος που στη μια περίπτωση είναι χαμηλή και στη δεύτερη, μεγάλη και ρυθμιζόμενη. Με τη χαμηλή πάντως η Corvette σημειώνει την υψηλότερη τελική της ταχύτητα, 338 χλμ./ώρα, ενώ με αυτή παράγει και 70% περισσότερη downforce σε σχέση με την απερχόμενη Z06.

Φυσικά, το «βαρύ» πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, έχει περισσότερο νόημα σε περιβάλλον πίστας. Η Chevrolet αναφέρει μεν την περίοδο κατά την οποία περιμένουμε να δούμε στην αγορά το νέο μοντέλο αλλά δεν κάνει καθόλου λόγο για το κόστος αυτού. Η τιμή της ZR1 αναμένεται όμως να είναι κοντά στις 100.000 δολάρια.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags