Facebook Pixel Sportdog.gr | To φθινόπωρο του 2018 έρχεται η νέα Alfa Romeo 4C
Άλλα Σπορ
| 2017-12-10 09:37:00

To φθινόπωρο του 2018 έρχεται η νέα Alfa Romeo 4C

Sportdog Team
To φθινόπωρο του 2018 έρχεται η νέα Alfa Romeo 4C

;Hδη εργάζονται πάνω στη νέα 4C που θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από 12 μήνες από σήμερα.

Τη χαρμόσυνη για τους παραδοσιακούς και όχι μόνο alfisti είδηση μεταδίδει σήμερα ο βρετανικός ειδικός Τύπος, όπως αναφέρει στο 4troxoi.gr ο Χρήστος Αποστολόπουλος, επικαλούμενος δηλώσεις του υπευθύνου μηχανολογικής εξέλιξης των Alfa Romeo και Maserati, Roberto Fedeli, που πραγματοποιηθήκαν στο πλαίσιο της οδηγικής παρουσίασης της κορυφαίας έκδοσης της Stelvio.

Σύμφωνα με τον Ιταλό μηχανικό, όπως διαβάζουμε στο 4troxoi.gr, δεν θα πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, μιας και οι ιθύνοντες της ιταλική φίρμας επιθυμούν να διατηρήσουν σε μεγάλο βαθμό το γνώριμο σχεδιαστικό DNA του μικρού κουπέ βελτιώνοντας όμως συγχρόνως την απόδοση των επιμέρους μηχανικών μερών του. Και όπως όλα μαρτυρούν, σχεδόν όλων.

Χωρίς να κάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις, ο Fedeli φέρεται να δήλωσε στους βρετανούς δημοσιογράφους πως η νέα 4C θα εφοδιάζεται μ’ έναν νέο κινητήρα, ενώ εκτενείς αλλαγές θα γίνουν τόσο στην ανάρτηση, όσο και στο σύστημα διεύθυνσης ως απάντηση στην κριτική που έχει κατά καιρούς δεχθεί στο παρελθόν το ιταλικό εργοστάσιο αναφορικά με την αίσθηση του τελευταίου και την κάπως «άτσαλη» συμπεριφορά της 2θέσιας κατασκευής στο όριο.

«Μπαίνουμε στην F1 και χρειαζόμαστε την 4C ως το halo αυτοκίνητο της γκάμας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Roberto Fedeli.

Ο Ιταλός πρώην αρχιμηχανικός της Ferrari κατέστησε σαφές πως η νέα Alfa Romeo 4C δεν θα είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο –κάτι που θα συμβεί και με όλες τις κορυφαίες εκδόσεις της Maserati και ήδη συμβαίνει με όλες τις Ferrari. Ως παράδειγμα της πολύ μικρής εμπορικής ζήτησης των σπορ εκδόσεων με χειροκίνητο κιβώτιο, ο Fedeli δε δίστασε να σταθεί στην περίπτωση της California, καθώς, όπως αποκάλυψε, μόλις τρία αντίτυπά της προτιμήθηκαν από ισάριθμους πελάτες του cavallino rampante καθ’ όλη τη διάρκεια του πολυετούς της βίου.

Όπως και να 'χει, το γεγονός ότι το μικρό σπορ κουπέ της Alfa Romeo θα συνεχίσει να αποτελεί ενεργό μέλος της γκάμας της, είναι σίγουρα θετικό. Πολλώ δε μάλλον, με δεδομένες τις υποσχέσεις των ανθρώπων που το εξελίσσουν ότι οι όποιες αλλαγές θα βελτιώσουν έτι περαιτέρω το οδηγικό του προφίλ του

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags