Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2018 το Ford Fiesta
Άλλα Σπορ
| 2017-12-16 10:43:00

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2018 το Ford Fiesta

Sportdog Team
«Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2018 το Ford Fiesta

Ύστερα από την ολοκλήρωση της φανερής ψηφοφορίας των 25 στο σύνολο εκλεκτόρων-δημοσιογράφων του θεσμού, το Ford Fiesta κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2018.

 

O θεσμός «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα» ξεκίνησε το 2007 με στόχο την ανάδειξη του μοντέλου που μέσα στη χρονιά κατάφερε να προάγει αποτελεσματικότερα την ιδέα της αυτοκίνησης, προσαρμοσμένη στις εγχώριες συνθήκες και ιδιαιτερότητες.

Όπως αναφέρει το 4troxoi.gr, στην ψηφοφορία για την επιλογή λαμβάνουν μέρος 25 πλέον δημοσιογράφοι που ασχολούνται ενεργά µε την αυτοκινητική ενημέρωση σ’ ένα μεγάλο αριθμό μέσων (εφημερίδες, περιοδικά, Internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο). Η επιλογή, όπως και κάθε χρονιά, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα αυτοκίνητα που πέρασαν στην τελική φάση, τα οποία και ξεχώρισαν µέσα από µία διαδικασία προεπιλογής, που πραγματοποιήθηκε επίσης µε ψηφοφορία, ανάµεσα σε όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά τη χρονιά που πέρασε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψηφοφορία δεν είναι πλέον μυστική, αλλά κάθε μέλος ανακοινώνει δημόσια τις επιλογές του, υπογράφοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο κατανέμει τους αναλογούντες βαθμούς στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης. Έτσι:

- Κάθε μέλος κατανέμει υποχρεωτικά ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα.

- Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.

- Τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν υπάρχει βαθμολογία έστω και για ένα αυτοκίνητο ή το άθροισμα των βαθμών όλων των αυτοκινήτων δεν είναι 100, θεωρούνται άκυρα.

- Επίσης, δεν επιτρέπεται η βαθμολόγηση περισσότερων του ενός αυτοκινήτων με το μέγιστο αριθμό βαθμών που δίνει το κάθε μέλος (20 ή και λιγότερους).

- Ο τίτλος απονέμεται στο αυτοκίνητο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών.

- Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).

- Σε περίπτωση ισοβαθμίας και με αυτό το κριτήριο, κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους κλπ.

Η τελική βαθμολογία μετά και την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είναι η εξής:

Ford Fiesta 338 βαθμοί

Seat Ibiza 337 βαθμοί

VW Polo 303 βαθμοί

Nissan Micra 258 βαθμοί

Honda Civic 244 βαθμοί

Ακολούθησαν τα Kia Stonic, Renault Megane, Skoda Kodiaqm Toyota C-HR και Hyundai i30.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags