Facebook Pixel Peugeot 5008: SUV με σπορ ύφος και ευρύχωρο εσωτερικό!
Άλλα Σπορ
| 2018-01-11 10:05:00

Peugeot 5008: SUV με πολύτεκνο χαρακτήρα!

Sportdog Team
Peugeot 5008: SUV με πολύτεκνο χαρακτήρα!

Φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία.

Το νέο μοντέλο Peugeot 5008 με σπορ ύφος στο σχεδιασμό του, με μήκος 4,64 μέτρα, διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους από όλα τα SUV της κατηγορίας του. Πιο μακρύ κατά 19,5 εκ. από το 3008, το 5008 SUV διακρίνεται για τις απολύτως ισορροπημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ το επιπλέον μήκος (+16,5 εκ. στο μεταξόνιο) έχει τεθεί σχεδόν όλο στη διάθεση των επιβατών.

Προσφέρει δε καινοτόμες λύσεις διαμόρφωσης του χώρου με:

· 3 ανεξάρτητα, πανομοιότυπα, αναδιπλούμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, που ρυθμίζονται σε μήκος (+/-15 cm) και σε κλίση (5 ρυθμίσεις πλάτης)

· 2 ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά καθισμάτων (βάρος ~11 kg/κάθισμα)
· Τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του, 1.060 λίτρα.

Στο εσωτερικό του διαθέτει το PEUGEOTi-Cockpit®, που περιλαμβάνει το compact τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, τη μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών και τον υπερυψωμένο πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με δυνατότητες διαμόρφωσης και γραφικά HD που απεικονίζει ακριβώς μπροστά στα μάτια του οδηγού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Διαθέτει επίσης λειτουργία MirrorScreenγια σύνδεση με συσκευές smartphone και tablet συμβατές με AppleCarPlay™, MirrorLink® ή AndroidAuto* καθώς και 3D σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Στα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης νέας γενιάς ξεχωρίζουν τα εξής:

H Αναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας / Σύσταση ορίου ταχύτητας, o Ρυθμιστής και περιοριστής ταχύτητας, to Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού (Driver AttentionAlert), η Προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας , ο Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας με λειτουργία Stop (Active Cruise Control), το Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Active SafetyBrake) με ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης (DistanceAlert) ενώ διαθέτει στον βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό του κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο παρμπρίζ, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερες οπισθοπορείας 180°και 360° και Park Assist.

Το νέο PEUGEOT 5008 έχει μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου, χάρη στο Advanced Grip Control®, το προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που αποτελεί βασικό εξοπλισμό από το επίπεδο Active και συνδυάζεται μόνο με χειμερινά ελαστικά M+S (Mud&Snow) και ζάντες αλουμινίου 18" LOS ANGELES.

Το Advanced Grip Control περιλαμβάνει και το Hill Assist Descent Control, το σύστημα υποβοήθησης κατάβασης που εξασφαλίζει ιδανικό και πλήρη έλεγχο στις απότομες πλαγιές. 

Κινητήρες

Το νέο PEUGEOT 5008 SUV εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης PureTechTurbo («Κινητήρας της Χρονιάς» στην κατηγορία του για 3 συνεχόμενες χρονιές) και πετρελαίου BlueHDiEuro 6 , όπως τον 1.2 PureTech 130 S&S, με μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο και ντίζελ 1.6 BlueHDi σε εκδόσεις 100 και 120 ίππων και δίλιτρο 2.0 BlueHDi 180.

Το νέο Peugeot 5008 έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 25.900€περιλαμβανομένης της ισχύουσας εμπορικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags