Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέο πρωτότυπο 6θέσιο SUV Nissan Xmotion
Άλλα Σπορ
| 2018-03-18 15:31:00

Νέο πρωτότυπο 6θέσιο SUV Nissan Xmotion

Sportdog Team
Νέο πρωτότυπο 6θέσιο SUV Nissan Xmotion

Η Nissan αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο πρωτότυπο Xmotion...

Το νέο Nissan Xmotion ξεχωρίζει αρχικά με το ιδιαίτερο design του, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα έντονα «φουσκώματα», τους δυναμικούς προφυλακτήρες και τα εντυπωσιακά φώτα, όπως γράφει ο Σπύρος Χώτος στο newsauto.gr. Επιπλέον αυτών, οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν αντικριστά, για να καταστήσουν πιο εύκολη την επί-αποβίβαση στο εσωτερικό του πρωτότυπου.

Πολύ ενδιαφέρον όμως έχει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, εκεί όπου η ιαπωνική φίρμα έχει υιοθετήσει μια διάταξη 4+2 θέσεων παρά τις σχετικά compact διαστάσεις του πρωτότυπου (μήκος: 4.590 χλστ.), στις οποίες μπορούν να φιλοξενηθούν 4 ενήλικες επιβάτες και 2 μικρά παιδιά ή κατοικίδια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, σύμφωνα με το newsauto.gr

Παράλληλα, η Nissan έχει τοποθετήσει επενδύσεις από ειδικό ιαπωνικό ξύλο στο ταμπλό και στην κονσόλα, η οποία εκτείνεται και ανάμεσα στα καθίσματα φθάνοντας μέχρι το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Άκρως εντυπωσιακό είναι και το μεγάλο πάνελ των 5 οθονών πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει άλλη μία οθόνη στην οροφή του αυτοκινήτου και άλλη μια στη βάση της κονσόλας.

Όλες οι οθόνες χειρίζονται χωρίς το πάτημα διακοπτών-χειριστηρίων, αλλά μέσω ειδικών χειρονομιών ή κινήσεων του ματιού, αλλά και με φωνητικές εντολές. Επίσης, η Nissan έχει τοποθετήσει και ένα σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, που απαιτείται για την εκκίνηση του Xmotion.

Το νέο πρωτότυπο της Nissan διαθέτει για την κίνησή του και το σύστημα αυτόματης οδήγησης ProPilot της εταιρείας, το οποίο συνδυάζεται με έναν ειδικό ψηφιακό «βοηθό» για τον οδηγό, που τον διευκολύνει σε διάφορες ενέργειες (π.χ. πλοήγηση).

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κινητήρα του Xmotion, η Nissan δεν ανακοινώνει κάτι για το ποιόν του, όπως και για τα υπόλοιπα τεχνικά και μηχανικά μέρη του. Ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι το πρωτότυπο είναι εφοδιασμένο με το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης «Intelligen All-Wheel-Drive» της εταιρείας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags