Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι επιδόσεις της McLaren Senna ζαλίζουν!
Άλλα Σπορ
| 2018-02-09 08:33:00

Οι επιδόσεις της McLaren Senna ζαλίζουν!

Sportdog Team
Οι επιδόσεις της McLaren Senna ζαλίζουν!

Την όψη της η McLaren Automotive μας την είχε αποκαλύψει...

Τώρα, μάθαμε και τους αριθμούς που συνοδεύουν τη «Senna»! Η βρετανική ομάδα έδωσε το όνομα του αείμνηστου Ayrton στο απόλυτο δημιούργημά της με άδεια κίνησης σε δημόσιους δρόμους. Και το γιατί χρησιμοποιούμε τη λέξη «απόλυτο», θα σας το αποδείξουμε με τους αριθμούς που ακολουθούν, όπως γράφει ο Πάνος Σεϊτανίδης στο newsauto.gr.

Ο 4λιτρος V8 Twin-Turbo κινητήρας που φωλιάζει στα σωθικά της, προσφέρει απλόχερα μία στρατιά αλόγων! Αυτά φτάνουν τα 800 PS, με τη ροπή στα σχεδόν τρομακτικά 800 Nm! Ο ίδιος αριθμός, 800, αφορά σε κιλά την κάθετη δύναμη που παράγει εν κινήσει το βάρους 1198 κιλών supercar, σύμφωνα με το newsauto.gr.

Και η ζαλάδα συνεχίζεται: 0-100 km/h σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα, 0-200 km/h σε 6.8 και τελική ταχύτητα στα εκκωφαντικά 340 km/h!

«Η σχεδιαστική γλώσσα της Senna είναι άκρως επιθετική και διαφέρει από οποιαδήποτε προηγούμενη McLaren, διότι καμία άλλη McLaren με άδεια κίνησης σε δημόσιους δρόμους δεν μπορούσε να πετύχει τέτοιες επιδόσεις. Με την πρώτη ματιά ξέρεις που επικεντρώνεται αυτό το όχημα. Και για να πετύχουμε τους στόχους στον τομέα των επιδόσεων, έπρεπε να ανέβουμε επίπεδο, ακόμα και σε σχέση με την P1», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής σχεδιασμού της βρετανικής μάρκας Rob Melville.

H δραματική εμφάνιση της Senna κορυφώνεται στο πίσω μέρος, με τον σχεδόν τρομακτικό διαχύτη και την εντυπωσιακή πίσω αεροτομή που είναι υδραυλικά ενδεχόμενη και φτιαγμένη από ανθρακονήματα – όπως άλλωστε πολλά κομμάτια του βρετανικού supercar.

Η ισχύς περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και επτά σχέσεων, οι τροχοί είναι ντυμένοι με ειδικά Pirelli P Zero Trofeo R, το σύστημα RaceActive Chassis Control II προσπαθεί να κρατήσει το τέρας κολλημένο στο δρόμο ενώ το σύστημα πέδησης, που είναι το πιο προηγμένο που έχει «φορέσει» ποτέ μία McLaren και περιλαμβάνει κάρμπον-κεραμικούς δίσκους, χρειάζεται μήνες για να κατασκευαστεί.

Στον εσωτερικό κόσμο συναντάμε επίσης εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων που συνδυάζονται με Alcantara, με το κόκπιτ να είναι σπαρτιάτικο και «γυμνό» ώστε να κρατηθεί όσο γίνεται χαμηλότερα το συνολικό βάρος. Δεν λείπει όμως η τεχνολογία, με την κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής να ρυθμίζει βασικές λειτουργίες της Senna, το σύστημα infotainment, δεδομένα τηλεμετρίας κ.α.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, «βοηθήματα» και δύσκολες μανούβρες φτάνοντας στα Gala όπως αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας ενώ αν δεν θέλετε να ακούτε συνέχεια τη μελωδία του κινητήρα, μπορείτε να απολαύσετε το χαμηλού βάρους αλλά υψηλών ντεσιμπέλ ηχοσύστημα επτά ηχείων της Bowers & Wilkins!

Η Senna προσφέρεται σε πέντε σπέσιαλ χρωματικές επιλογές (Stealth Cosmos Black, Trophy Kyanos Blue, Trophy Mira Orange, Vision Pure White & Vision Victory Grey) ενώ οι λίγοι και εκλεκτοί πελάτες, θα μπορούν να διαλέξουν από μία επιπλέον παλέτα 18 χρωμάτων την οποία δημιούργησε η MSO (McLaren Special Operations) και προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης. Μη πετύχετε και καμία άλλη McLaren Senna στο δρόμο σας και είναι ίδια!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags