Facebook Pixel Sportdog.gr | Nέο ηλεκτρικό μεγάλο 4θυρο κουπέ από τη VW!
Άλλα Σπορ
| 2018-02-20 14:44:00

Nέο ηλεκτρικό μεγάλο 4θυρο κουπέ από τη VW!

Sportdog Team
Nέο ηλεκτρικό μεγάλο 4θυρο κουπέ από τη VW!

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του τέταρτου μοντέλου της νέας ηλεκτρικής της γκάμας I.D., το οποίο θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

 

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW ονομάζεται I.D. Vizzion Concept και από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 5,11 μέτρα το νέο μοντέλο τοποθετείται στη μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων και παράλληλα στο premium κομμάτι της.

Με βάση μάλιστα τα επίσημα σκίτσα, το νέο μοντέλο θα έχει ένα αμάξωμα 4θυρου κουπέ, με το κλείσιμο της οροφής στο πίσω μέρος να θυμίζει το αντίστοιχο τμήμα του Audi A7 Sportback. Εντυπωσιακές είναι και οι πλευρικές, αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες.

Στο εσωτερικό, το I.D. Vizzion διαθέτει 4 ανεξάρτητα καθίσματα, με υψηλό κεντρικό τούνελ που του χαρίζει μια κουπέ αίσθηση. Επίσης, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τιμόνι, πεντάλ και πίνακας οργάνων, από τη στιγμή μάλιστα που το πρωτότυπο φέρει σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που ελέγχεται μέσω ενός «ψηφιακού σοφέρ» και βοηθού του οδηγού, αλλά και των υπολοίπων επιβατών.

Για την κίνησή του, το πρωτότυπο εφοδιάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες που έχουν συνδυαστική ισχύ 306 ίππων και στέλνουν τη δύναμη και στους 4 τροχούς. Η τελική ταχύτητα που υπόσχεται η VW είναι 180 χλμ./ώρα, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 111 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 665 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το νέο VW I.D. Vizzion Concept είναι το 4ο μέλος της νέας ηλεκτρικής I.D. οικογένειας της μάρκας. Χρονικά, πρώτο θα μπει στην παραγωγή το 2020 το I.D. χάτσμπακ (μικρομεσαίο ηλεκτρικό), ακολουθούμενο από το I.D. Crozz (crossover ηλεκτρικό) και το MPV I.D. Buzz.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags