Facebook Pixel Sportdog.gr | VW Arteon R με πάνω από 400 άλογα
Άλλα Σπορ
| 2018-02-26 09:09:00

VW Arteon R με πάνω από 400 άλογα

Sportdog Team
VW Arteon R με πάνω από 400 άλογα

Το Arteon είναι το κορυφαίο 4θυρο κουπέ της VW...

Nέες πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι το αυτοκίνητο θα αποκτήσει μια νέα super σπορ έκδοση R με ισχύ πάνω από 400 ίππους, όπως γράφει ο Σπύρος Χώτος στο newsauto.gr.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου VW Polo GTI ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Martin Hube, μιλώντας σε δημοσιογράφους του εξωτερικού. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Hube, η VW δοκιμάζει ήδη ένα πρωτότυπο Arteon R εν όψει της επίσημης παρουσίασής του.

Το πρωτότυπο της VW χρησιμοποιεί για την κίνησή του έναν 3λιτρο 6κύλινδρο turbo κινητήρα με ισχύ 404 ίππων, συνδυάζοντας τον κινητήρα αυτό με τη νεότερη έκδοση της τετρακίνησης quattro, που χρησιμοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη τύπου Haldex για να μοιράσει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Μάλιστα, ο κ. Hube υποσχέθηκε ότι με βάση και τα πρώτα τεστ, το νέο VW Arteon R θα είναι πιο γρήγορο από την Porsche Panamera, η οποία στην αρχική της έκδοση διαθέτει 3λιτρο turbo 6κύλινδρο μοτέρ 330 ίππων (440 άλογα στην 4κίνητη Panamera 4S).

Από εδώ και πέρα μένει να δούμε πότε η VW θα δώσει το «πράσινο φως» για το πέρασμα στην παραγωγή του νέου κορυφαίου Arteon, ώστε να διαπιστώσουμε και εάν στην πράξη ισχύουν αυτά που υπόσχεται ο κ. Hube.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags