Facebook Pixel Sportdog.gr | To πρωτοποριακό Skoda Vision X
Άλλα Σπορ
| 2018-03-01 08:55:00

To πρωτοποριακό Skoda Vision X

Sportdog Team
To πρωτοποριακό Skoda Vision X

Καθώς πλησιάζει η ώρα της παρουσίασής του στο Σαλόνι της Γενεύης η Skoda δίνει νέες πληροφορίες σχετικά με το πρωτότυπό της Vision X.

Πρόκειται για ένα crossover με αστικό χαρακτήρα το οποίο σύμφωνα με την Skoda θα μεταφέρει το χαρακτήρα και τα ατού των Kodiaq και Karoq σε μια νέα κατηγορία, όπως γράφει στο newsauto.gr o Γιάννης Χαρπίδης.

Μπορεί η αισθητική του να μην προϊδεάζει για κάτι ριζοσπαστικό όπως το Vision X έχει αρκετά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Κατ’αρχήν κάτω από το καπό έχει ένα υπερτροφοδοτούμενο G-TEC κινητήρα 1.5 λίτρων, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν καύσιμο βενζίνη αλλά και φυσικό αέριο. Εκτός όμως από αυτό το Vision X είναι εξοπλισμένο και με ένα νέο υβριδικό σύστημα. Χάρη στα παραπάνω το Vision X θα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενώ οι εκπομπές CΟ2 θα είναι μόλις 89 g/km.

Επιπλέον χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμα συγκεκριμένες λεπτομέρειες η Skoda σημειώνει πως το Vision X θα έχει ένα νέο σύστημα μετάδοσης που θα μεταβάλει την παροχή ισχύος στους εμπρός, τους πίσω ή σε όλους τους τροχούς ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες κίνησης.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τιμές επιδόσεων όμως σημειώστε πως ο ηλεκτροκινητήρας που θα υπάρχει στον πίσω άξονα θα έχει περισσότερα από 100 kg ροπής. Η εταιρία πάντως σημειώνει πως με το συνδυασμό και των τριών πηγών ενέργειας το Vision X θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 650 km.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags