Facebook Pixel Sportdog.gr | Audi και Porsche εξελίσσουν από κοινού ηλεκτρική πλατφόρμα
Άλλα Σπορ
| 2018-05-01 14:13:00

Audi και Porsche εξελίσσουν από κοινού ηλεκτρική πλατφόρμα

Sportdog Team
Audi και Porsche εξελίσσουν από κοινού ηλεκτρική πλατφόρμα

Η ηλεκτρική πλατφόρμα των μελλοντικών premium μοντέλων του ομίλου VW θα εξελιχθεί από κοινού από τις Audi και Porsche.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Motor Trend η νέα πλατφόρμα θα έχει τρεις εκδόσεις από τις οποίες οι δύο θα εξελιχθούν από την Audi και η μια από την Porsche. Η πλατφόρμα θα έχει την ονομασία PPE (Premium Platform Electric) και θα αντικαταστήσει την J1 στην οποία βασίζεται η Porsche Mission E και την ειδικά διαμορφωμένη MLB την οποία χρησιμοποιεί το Audi e-Tron Quattro, όπως γράφει ο Γιάννης Χαρπίδης στο newsauto.gr.

O επικεφαλής εξέλιξης της Audi, Peter Mertens, αναφέρει πως η PPE θα χρησιμοποιεί κάποια από τα στοιχεία και την τεχνολογία των υφιστάμενων πλατφορμών αλλά θα λειτουργήσει σαν βάση για την εισαγωγή νέων καινοτόμων τεχνολογιών. Ο ίδιος μάλιστα φανέρωσε πως η Audi εγκατέλειψε τα σχέδια για την εξέλιξη της πλατφόρμας MLB για χρήση σε υβριδικά μοντέλα και ηλεκτρικά μοντέλα και εστίασε στην PPE για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα καθώς αυτό θα είναι πιο συμφέρον από οικονομικής άποψης αλλά θα ανταποκρίνεται και με μεγαλύτερη ακρίβεια στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Σημαντική βοήθεια κατά την εξέλιξη της πλατφόρμας θα δοθεί από την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά την ανάπτυξη της πλατφόρμας MEB στην οποία θα βασιστούν περισσότερα από 15 νέα σημαντικά μοντέλα της VW μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags