Facebook Pixel Sportdog.gr | Nέα ηλεκτρικά Crossover από την Audi
Άλλα Σπορ
| 2018-04-22 11:21:00

Nέα ηλεκτρικά Crossover από την Audi

Sportdog Team
Nέα ηλεκτρικά Crossover από την Audi

Στο εργοστάσιο του Ingolstadt στη Γερμανία θα γίνεται η παραγωγή των ηλεκτρικών SUV που ετοιμάζει η Audi.

Η γερμανική φίρμα έχει στα πλάνα της 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα για την επόμενη δεκαετία, όπως γράφει ο Κώστας Φούζας στο newsauto.gr. Τα δύο εξ αυτών θα ενταχθούν στην κατηγορία των crossover και θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2021. Πρακτικά θα αφορούν τις version παραγωγής των πρωτότυπων E-Tron Quattro & E-Tron Sportback και έτσι η τελική τους σχεδίαση θα έχει πολλά στοιχεία από τα concepts που είδαμε πρόσφατα.

Περνώντας στο τεχνικό κομμάτι να θυμίζουμε πως το E-Tron Sportback έχεις τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ένας τοποθετημένος στον εμπρόσθιο άξονα και δύο στον πίσω, συνολικής απόδοσης 435 ίππων ή 503 ίππων στην επιλογή Sport, με άφθονη ροπή 800 Nm. Οι επιδόσεις και κυρίως οι επιταχύνσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα από την πλευρά της, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.

Για την ενέργεια που απαιτείται υπάρχει μια μπαταρία με χωρητικότητα 95 kWh που τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου και διατηρεί την αναλογία βάρους στο 52:48 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Η αυτονομία με μία φόρτιση είναι πάνω από 500 χλμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags