Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Volvo ποντάρει στην αυτόνομη οδήγηση
Άλλα Σπορ
| 2018-07-09 17:44:00

Η Volvo ποντάρει στην αυτόνομη οδήγηση

Sportdog Team
Η Volvo ποντάρει στην αυτόνομη οδήγηση

Μέχρι το 2025 η Volvo υπολογίζει πως το ένα τρίτο των πωλήσεών της να αφορά αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η σουηδική εταιρία προσβλέπει στο να αποτελέσει έναν από τους βασικούς παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι το μέσο της επόμενης δεκαετίας. Στο πλαίσιο των μελλοντικών πλάνων υπολογίζεται πως μέχρι το 2025 οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα τρίτο του όγκου τους να αφορά αυτόνομα αυτοκίνητα. Σίγουρα πρόκειται για μια από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις σε όλο τον αυτοκινητικό τομέα, σύμφωνα με το newsauto.gr.

Εκτός από την αυτονομία βέβαια η ηλεκτροκίνηση αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κτιστεί το μελλοντικό προφίλ της εταιρίας. Υπολογίζεται πως ο μίσος όγκος πωλήσεων θα έρχεται από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα προωθηθούν και από τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που προετοιμάζει η εταιρία ώστε να κάνει μια άμεση την επαφή της με τον τελικό πελάτη.

Στόχος είναι η επίτευξη 5 εκατομμυρίων πωλήσεων μέχρι το 2025 και σίγουρα η σημερινή πορεία δείχνει πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί. Το 2017 η εταιρία σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 571.577 μονάδες παγκοσμίως, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 27,7% στα συνολικά έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags