Facebook Pixel Sportdog.gr | Γυναίκα από την Σ. Αραβία οδήγησε πριν το γαλλικό Γκραν Πρι
Άλλα Σπορ
| 2018-06-24 22:51:00

Γυναίκα από την Σ. Αραβία οδήγησε πριν το γαλλικό Γκραν Πρι

Sportdog Team
Γυναίκα από την Σ. Αραβία οδήγησε πριν το γαλλικό Γκραν Πρι

Έγραψε ιστορία για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η Ασεέλ Αλ-Χαμάντ έκανε σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, οδηγώντας ένα μονοθέσιο της Formula One, πριν από το γαλλικό Grand Prix. Η ημέρα του αγώνα συνέπεσε με το τέλος της απαγόρευσης οδήγησης για της γυναίκες στους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας.

Η Renault δήλωσε ότι η Αλ-Χαμάντ θα οδηγήσει ένα αυτοκίνητο 2012 ως μέρος μιας παρέλασης της εταιρείας για να σηματοδοτήσει την επιστροφή του αγώνα μετά από 10 χρόνια απουσίας.

Το ίδιο αυτοκίνητο Lotus Renault E20 κέρδισε στο Αμπου Ντάμπι με οδηγό τον Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή 2007 Κίμι Ραικόνεν εκείνο το έτος.

Η Αλ Χαμάντ είναι ήδη η πρώτη γυναίκα μέλος της ομοσπονδίας Σαουδικής Αραβίας Μηχανοκίνητων Αθλημάτων και της επιτροπής Γυναικών στην Motorsport, η οποία έχει συσταθεί από το κυβερνητικό όργανο της Formula 1, τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Πρώτα οδήγησε το E20 στις 5 Ιουνίου για εξοικείωση.

«Έχω αγαπήσει τον αγώνα και το μηχανοκίνητο αθλητισμό από πολύ νεαρή ηλικία. Όμως το να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο της Formula One, αυτό πηγαίνει ακόμη και πέρα από τα όνειρά μου και αυτό που νόμιζα ότι ήταν εφικτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η άρση της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, που διατάχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον βασιλιά Σάλμαν, αποτελεί μέρος των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που επέβαλε ο ισχυρός νεαρός γιός του, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, σε μια προσπάθεια να μεταμορφώσει την οικονομία του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και να ανοίξει την κοινωνία του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags