Facebook Pixel Sportdog.gr | Επίσημο: Νέο Suzuki Jimny με 1.500άρη κινητήρα
Άλλα Σπορ
| 2018-07-07 15:11:00

Επίσημο: Νέο Suzuki Jimny με 1.500άρη κινητήρα

Sportdog Team
Επίσημο: Νέο Suzuki Jimny με 1.500άρη κινητήρα

Η ιαπωνική εταιρεία έλυσε και επίσημα τη σιωπή της...

Το νέο Suzuki Jimny, όπως όλοι περίμεναν, παραμένει πιστό στην αυθεντική συνταγή συνεχίζοντας πάνω στα χνάρια των προκατόχων του, όπως γράφει ο Χρήστος Αποστολόπουλος στο 4troxoi.gr

Λιτό σε εξωτερική περιβολή και με «κουστούμι» που θυμίζει… Samurai, με «ανθεκτικά» μηχανικά μέρη ικανά να σας μεταφέρουν εκεί που η πλειοψηφία των σύγχρονων SUV θα τα βρουν σκούρα, αλλά και με ανανεωμένο και πιο «συμβατό» με τα σύγχρονα δεδομένα εσωτερικό, είναι έτοιμο να ριχτεί ξανά στη μάχη απευθυνόμενο για μία ακόμα φορά σ’ ένα συνειδητοποιημένο κοινό που ξέρει (καλά) τι θέλει.

Ξεκινώντας από τα μηχανικά μέρη, σημείο αναφοράς αποτελεί ο νέος, κατά τη Suzuki, ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,5 πλέον λίτρων, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την καλύτερη απόδοση στις χαμηλές στροφές. Και φυσικά, με πρωταρχικό ζητούμενο τις χαμηλές εκπομπές ρύπων και την όσο το δυνατόν περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου (6,8 λίτρα/100 χλμ. με το χειροκίνητο «5άρι» ή 7,5 λίτρα/100 χλμ. με αυτόματο «4άρι», 178 και 198 gr διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ., αντίστοιχα). Σύμφωνα με τη Suzuki, αποδίδει 102 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 130 Nm, τιμή που αντικειμενικά ωχριά μπροστά σε εκείνη των σύγχρονων υπερτροφοδοτούμενων συνόλων της αγοράς, όπως αναφέρει το άρθρο του 4troxoi.gr.

Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα ζυγίζει 1.090 κιλά (1.110 με αυτόματο κιβώτιο), με το πλαίσιο τύπου σκάλας να δίνει και πάλι το «παρών» αποτελώντας, μαζί με το σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης με τις κοντές σχέσεις, τους πολύ μικρούς προβόλους εμπρός και πίσω και την αναθεωρημένη σχεδίαση της πίσω ανάρτησης, τo απαραίτητo εχέγγυo για πρόσβαση σε «δύσκολες» επιφάνειες. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η γωνία προσέγγισης ανέρχεται στις 37 μοίρες, η γωνία ράμπας στις 28 μοίρες και η γωνία διαφυγής στις 49 μοίρες.

Οπτικά, σήμα κατατεθέν αποτελεί η χαρακτηριστική μάσκα, τα στρογγυλά φώτα και φυσικά οι μαύροι προφυλακτήρες. Η Suzuki αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις της πως οι γυάλινες επιφάνειες είναι πλέον μεγαλύτερες για καλύτερη ορατότητα, ενώ την ίδια στιγμή οι συνολικές διαστάσεις του αμαξωματος παραμένουν σε μινιμαλιστικά επίπεδα –το μήκος, για παράδειγμα, δεν υπερβαίνει τα 3,5 μ., με το πλάτος να ανέρχεται στα 1.645 χλστ. και το μεταξόνιο στα μόλις 2.25 μ.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές σίγουρα δεν βγάζουν… μάτι, ωστόσο είναι αρκετές σε σχέση με το παρελθόν. Η απαραίτητη πλέον οθόνη αφής των 7 ιντσών είναι παρούσα, το ίδιο και το τριάκτινο τιμόνι και οι «μονοκόμματες» πλαστικές επιφάνειες εμπρός από τον συνοδηγό. Ο χώρος φόρτωσης του αυτοκινήτου είναι 377 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, τιμή κατά 53 λίτρα μεγαλύτερη σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο. Εκεί που παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος είναι στον τομέα της ασφάλειας και των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπου το νέο Jimny εξοπλίζεται με το «πακέτο» Suzuki Safety Support. Στα εν λόγω ηλεκτρονικά καλούδια περιλαμβάνονται τα Hill Hold Control, Hill Descent Control και Emergency Stop Signal. Οι 6 αερόσακοι είναι στάνταρ, όπως φυσικά και το ESP το οποίο αποτελεί… προσφορά της Mercedes.

H τιμή του αυτοκινήτου θα ανακοινωθεί σύντομα από τη Suzuki.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags