Facebook Pixel Sportdog.gr | Η BMW διευρύνει τις συνεργασίες της με κινέζικες εταιρείες
Άλλα Σπορ
| 2018-08-18 11:44:00

Η BMW διευρύνει τις συνεργασίες της με κινέζικες εταιρείες

Sportdog Team
Η BMW διευρύνει τις συνεργασίες της με κινέζικες εταιρείες

Η BMW έκανε γνωστό ότι θα διευρύνει την συνεργασία της με την Κίνα.

Tο BMW Group επεκτείνει το συνολικό «αποτύπωμα» στην Κίνα ενισχύοντας έτι περεταίρω τους δεσμούς της με τον βασικό της εταίρο στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη: την Brilliance Automotive Group Holdings, όπως γράφει ο Χρήστος Αποστολόπουλος στο 4troxoi.gr.

Οι δύο πλευρές, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, υπέγραψαν μία συμφωνία-πλαίσιο για την επέκταση της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA), παρουσία του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel. Η BBA αυξάνει έτσι την κατασκευαστική δυναμική των δύο «τοπικών» εγκαταστάσεων παραγωγής που βρίσκονται στο Tiexi και στην Dadong σε συνολικά 520.000 οχήματα το 2019. Επιπλέον, η ηλεκτρική BMW iX3 θα παράγεται αποκλειστικά από το 2020 από την BMW Brilliance Automotive, η οποία και θα την εξάγει στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Θυμίζουμε πως το 2017 η BMW διέθεσε στην Κίνα 560.000 αυτοκίνητα, επίδοση κατά τι μεγαλύτερη από τις αθροιστικές πωλήσεις της σε ΗΠΑ και Γερμανία, που αποτελούν για το Βαυαρό κατασκευαστή τις Νο2 και Νο3 αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο, αντίστοιχα. Από τα ως άνω οχήματα, δύο στα τρία κατασκευάστηκαν εντός Κίνας από την BMW Brilliance Automotive.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η BMW ανακοινώνει μέσα στις επόμενες μέρες τη διεύρυνση της συνεργασίας της με την κινεζική επίσης εταιρεία Contemporary Amperex Technology Ltd (CALT), η οποία θα προμηθεύει με μπαταρίες αξίας 4 δις ευρώ τους Βαυαρούς που θα χρησιμοποιηθούν στα επερχόμενα υβριδικά και ηλεκτρικά τους μοντέλα. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή ο βασικός προμηθευτής μπαταριών για την ΒMW είναι η Samsung.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags