Facebook Pixel Sportdog.gr | Alieno Arcanum: Αριθμοί που τρελαίνουν…
Άλλα Σπορ
| 2018-07-13 09:39:00

Alieno Arcanum: Αριθμοί που τρελαίνουν…

Sportdog Team
Alieno Arcanum: Αριθμοί που τρελαίνουν…

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ένας κατασκευαστής supercar εμφανίστηκε από το πουθενά με τις υποσχέσεις ενός οχήματος που αλλάζει παιχνίδι.

Ωστόσο, η Alieno της Βουλγαρίας έβαλε τέλος στο συγκεκριμένο ξόρκι, αποκαλύπτοντας το πρώτο προτεινόμενο πρότυπο, το Arcanum. Ως συνήθως, κάνει κάποιες τολμηρές αξιώσεις και αναμένει την ανταπόκριση του μοναδικού κριτή, του κοινού, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2015 και παίρνει το όνομά της από την ιταλική λέξη alieno που μεταφράζεται ως “αλλοδαπός”. Παρόλο που δεν έχει εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εργάζεται για το πρώτο της μοντέλο, που ονομάζεται Arcanum, με προχωρημένες προδιαγραφές επιδόσεων προκειμένου να ανταγωνιστεί το Devel Sixteen. Τέσσερις εκδόσεις λέγεται ότι ετοιμάζονται ήδη. Η πρώτη παράγει 2.610 ίππους, η δεύτερη 3.482, η τρίτη 4.351 και η κορυφαία 5.221 ίππους και ατελείωτη ροπή. Όχι, τα μάτια δεν σας εξαπατούν, αυτοί δεν είναι ισχυρισμοί αλλά πραγματικοί αριθμοί.

Όπως μάλλον μαντέψατε, αυτά τα τρελά στοιχεία δεν θα επιτευχθούν με ένα κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όλα τα μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν ένα “άμεσο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης”. Στην κορυφαία εκδοχή μάλιστα, θα υπάρχουν έξι ηλεκτροκινητήρες ανά τροχό, για να φτάσουμε συνολικά στους 24 μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, καθένας από τους οποίους μπορεί να ελεγχθεί αυτόνομα. Η απόδοση και οι επιδόσεις θα είναι αστραπιαία όπως αναμενόταν. Ενώ η Alieno δεν έχει δημοσιεύσει χρόνους επιδόσεων, ισχυρίζεται ότι το μοντέλο των 5.221 ίππων θα φτάνει στα 488 χλμ./ώρα. Το μέγεθος της μπαταρίας, γεμάτο με κυψέλες LiPo graphene και supercapacitors, κυμαίνεται από 60 έως 180 kWh στη μεγαλύτερη μορφή της, ενώ συνάμα παρέχει έως και 1020 km αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση.

Οι τολμηροί ισχυρισμοί δεν σταματούν εδώ. Η Alieno λέει ότι το Arcanum χρησιμοποιεί τη λεγόμενη “ρομποτική ανάρτηση” παράλληλα με τα παραδοσιακά διπλά ψαλίδια, τις ράβδους στρέψης και τις ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές. Η πέδηση θα παρέχεται από ένα υδραυλικό σύστημα, ένα προηγμένο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα αλλά και αερόφρενα. Η Alieno αναφέρει ότι οι λίστες παραγγελιών της για το Arcanum είναι ήδη ανοιχτές, με τιμές που κυμαίνονται από € 750.000 έως € 1.5 εκατομμύρια, ανάλογα με το μοντέλο. Μην εκπλαγείτε αν δεν ακούσετε ποτέ ξανά την Alieno…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags