19/07/18 - 12:16

Εντυπωσιακό υβριδικό supercar από τη Volvo

Tέλειο!

Sportdog Team
Εντυπωσιακό υβριδικό supercar από τη Volvo
316views 0shares

Η δημοτικότητα και η υψηλή ζήτηση του νέου Volvo S60 με την υπογραφή Polestar Engineered ίσως αποτελεί την καλύτερη ένδειξη πως οι δημιουργίες υψηλών επιδόσεων της Σουηδικής εταιρίας θα μπορούσαν να έχουν ως συνέχεια ακόμα και ένα supercar, όπως αναφέρει το άρθρο του ο Γιάννης Χαρπίδης στο newsauto.gr.

Τα μελλοντικά σχέδια της Volvo συνδέουν άμεσα το μέλλον της με την ηλεκτροκίνηση και αυτή με την σειρά της φαίνεται πως παίζει βασικό ρόλο στις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων της εταιρίας. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει το παραμικρό ίχνος πρόθεσης για είσοδο στην κατηγορία των supercar όμως αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στην φαντασίωση μιας τέτοιας ενέργειας από την Volvo.

Σε πρόσφατη ψηφιακή απεικόνιση που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο παρουσιάζεται ένα εντυπωσιακό supercar με τα σήματα της Volvo. Παίρνοντας έμπνευση από την φιλοσοφία της Polestar ο δημιουργός του, Rain Prisk μιλά για ένα supercar που βασίζεται στο Polestar 1, κάτι που συνεπάγεται ένα υβριδικό σύστημα ισχύος με 600 ίππους, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. 

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο καταθέτοντας τις επιθετικές αναλογίες, το χαμηλό ύψος, το φαρδύ μετατρόχιο που αρμόζουν σε κάθε πραγματικό supercar και που θυμίζουν αρκετά το Audi R8.

Ωστόσο όσο και αν η ιδέα ενός τέτοιου σχεδίου δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για κάθε λάτρη της αυτοκίνησης και ειδικά για τους φίλους της Volvo είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάτι αντίστοιχο στην πραγματικότητα εάν δεν διαπιστωθεί η κατάλληλη ζήτηση για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Με δεδομένο το εξαιρετικά υψηλό κόστος για την εξέλιξη ενός supercar το πειρασμός για να μπει η Volvo σε μια άγνωστη για την ίδια κατηγορία θα προκύψει μόνο εάν εξασφαλιστεί η ανάλογη εμπορική επιτυχία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ