Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Land Rover κατοχύρωσε το όνομα «Road Rover»
Άλλα Σπορ
| 2018-07-27 09:45:00

Η Land Rover κατοχύρωσε το όνομα «Road Rover»

Sportdog Team
Η Land Rover κατοχύρωσε το όνομα «Road Rover»

H κατοχύρωση του ονόματος «Road Rover» ρίχνει νερό στο μύλο με τις φήμες που θέλουν τη Land Rover να σχεδιάζει ένα ασφάλτινο crossover.
 

Πέρυσι, είχαμε αναφερθεί στη φήμη για την πιθανή άφιξη ενός πολυτελούς shooting brake από τη Land Rover, που σήμερα έχει στην γκάμα της μόνο SUV. Η βρετανική φίρμα μόλις κατοχύρωσε το όνομα «Road Rover», υποδαυλίζοντας εκ νέου τη φήμη αυτή, όπως διαβάζουμε στο drive.gr.

Να θυμηθούμε ότι την τελευταία φορά που είδαμε το όνομα «Rover» σε «shooting brake», το 75 Tourer, δεν ήταν και από τις καλύτερες αναμνήσεις μας. Φυσικά μιλάμε για τη φίρμα Rover που έσβησε από τον αυτοκινητικό χάρτη, αλλά το όνομά της ανήκει πλέον στην ινδική Tata.

Οπότε, δεν είναι απίθανο να ξαναδούμε ένα shooting brake/crossover με αυτό το όνομα, καθώς η Land Rover μόλις κατοχύρωσε το όνομα «Road Rover» στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, σύμφωνα με το drive.gr.

Ο βρετανικός Τύπος βλέπει ήδη ότι το παρθενικό shooting brake/crossover της Land Rover θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός ανταγωνιστής του Audi A6 Allroad, για παράδειγμα.  Εφόσον μιλάμε για τη Land Rover, είναι πράγματι πολύ δύσκολο να φανταστούμε κάτι διαφορετικό από το «4 x 4 x far» που πρεσβεύει η εταιρεία, έστω και στη μίνιμουμ, ασφάλτινη διάστασή του.

Προφανώς, η κατοχύρωση ενός ονόματος ως πνευματικής ιδιοκτησίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτοκίνητο θα δει και το φως της ημέρας. Αλλά με δεδομένη την αδυναμία των πωλήσεων της Jaguar XJ, ίσως τελικά να υπάρχει αρκετός χώρος για ένα καθαρά ασφάλτινο Land Rover στο γκρουπ JLR.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags