Facebook Pixel Sportdog.gr | Volkswagen: To T Cross προς αποκάλυψη
Άλλα Σπορ
| 2018-08-02 12:54:00

Volkswagen: To T Cross προς αποκάλυψη

Sportdog Team
Volkswagen: To T Cross προς αποκάλυψη

Ο νεοφερμένος της οικογένειας SUV στη Volkswagen...

Σε μικρή απόσταση από την επίσημη παρουσίασή του, το Volkswagen T Cross μας αιφνιδίασε χωρίς καμουφλάζ σε δημόσιο ανοιχτό δρόμο. Να λοιπόν η ευκαιρία μας να ανακαλύψουμε το σχεδιασμό του σε αβάν πρεμιέρ, σύμφωνα με το drive.gr.

Αν και λίγα χρόνια πίσω δεν υπήρχαν παρά μόνο μόνο το Tiguan και το Touareg στον κατάλογο της Volkswagen, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην σήμερα. Τα SUV έχουν εξελιχτεί στα πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς: Το Tiguan Allspace και το T Roc είναι πλέον μέρος αυτού του τοπίου, όπου σύντομα θα ενταχθεί επίσης ένα νέο μέλος, το T Cross.

Ξάδελφος του SEAT Arona, το Τ Cross πατά πάνω στη βάση του τελευταίου Polo. Θα είναι συνεπώς ανταγωνιστής του FIAT 500X, του Peugeot 2008 του Renault Captur... Σε αντίθεση με το T Roc, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το T Cross να διατίθεται με κίνηση σε όλους τους τροχούς, δεδομένου ότι το crossover βασίζεται στο Polo που δεν έχει έκδοση AWD, όπως αναφέρει το drive.gr.

Από την άλλη πλευρά, θα βρείτε τους συνήθεις κινητήρες του ομίλου Volkswagen στην κατηγορία, με βενζινοκίνητους 3κυλίνδρους που συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή με DSG.

Όπως και το Polo, το T Cross θα πρέπει να κληρονομήσει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, με μεγάλο αριθμό βοηθημάτων οδήγησης, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ταμπλό εμπνευσμένο -αν όχι το ίδιο- από το Polo.

Σε κάθε περίπτωση, ένα T Cross GTI δεν πρέπει να αποκλείεται, δεδομένου ότι δεν θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Volkswagen να τοποθετήσει τον 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 των 200 ίππων του Polo GTI κάτω από το καπό  του T Cross, με δεδομένη την κοινή βάση MQB A0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags