Facebook Pixel Sportdog.gr | Ligier: Νέο, σπορ μοντέλο από την πρώην ομάδα της F1
Άλλα Σπορ
| 2018-08-04 13:34:00

Ligier: Νέο, σπορ μοντέλο από την πρώην ομάδα της F1

Sportdog Team
Ligier: Νέο, σπορ μοντέλο από την πρώην ομάδα της F1

Η Ligier ανακοίνωσε ότι θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της με ένα σπορ μοντέλο για το δρόμο.
 

H Ligier παρουσιάζεται σήμερα με δύο ξεχωριστά πρόσωπα: Αυτό των αγώνων αυτοκινήτων, με τα πρωτότυπά της, και τον άλλον του δρόμου, με τα αστικά τετράκυκλα που, σε κάποιες χώρες από τα 16, δεν χρειάζονται δίπλωμα για να τα οδηγήσεις, όπως αναφέρει το drive.gr.

Η γαλλική φίρμα όμως ανακοίνωσε την άφιξη μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, ενός σπορ μοντέλου για χρήση δρόμου, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του κατασκευαστή.

Η φίρμα να θυμίσουμε ότι ιδρύθηκε το 1969 από τον Guy Ligier, ενεπλάκη επιτυχημένα στη Formula 1 -εννέα pole positions και εννέα νίκες, μαζί με 11 ταχύτερους γύρους σε αγώνα. Η καλύτερή της κατάταξη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ήταν στη δεύτερη θέση το 1980. Σήμερα εξακολουθεί να ασχολείται με τους αγώνες, ενώ συμμετέχει μόνιμα στο πρωτάθλημα αντοχής μέσω της συνεργασίας της με την Oak Racing, σύμφωνα με το drive.gr.

Η Ligier έδωσε στη δημοσιότητα χθες μια εικόνα- teaser και κάμποσες πληροφορίες για το σπορ μοντέλο της που θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο. Η τιμή του μάλιστα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχικές πληροφορίες και θα είναι 89.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Κάτω από το καπό του σπορ Ligier θα βρίσκεται ένα 3,7λιτρος V6, για τον οποίον η εταιρεία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευσή του. Θα μπορούσε να είναι καταγωγής Nissan ή ακόμα και η Ford -ο Αμερικανός κατασκευαστής είναι προμηθευτής κινητήρων για τη Ligier JS P4. 

Η Ligier διευκρίνισε όμως ότι το αυτοκίνητο θα έχει ομολογκασιόν «FIA E II SH», πιστοποίηση που θα του επιτρέπει να συμμετέχει σε κάποιους αγώνες.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags