Facebook Pixel Sportdog.gr | Toyota: Τέλος το Auris, επιστροφή στο όνομα Corolla
Άλλα Σπορ
| 2018-09-15 11:05:00

Toyota: Τέλος το Auris, επιστροφή στο όνομα Corolla

Sportdog Team
Toyota: Τέλος το Auris, επιστροφή στο όνομα Corolla

Από τη νέα γενιά, κάθε έκδοση του μικρού οικογενειακού της Toyota θα ονομάζεται και πάλι Corolla...

Η Toyota Europe ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο μικρό οικογενειακό της θα ονομάζεται Corolla σε όλες τις εκδόσεις και αγορές του πλανήτη, όπως γράφει ο Αργύρης Τούντας στο drive.gr.

Έτσι, 13 χρόνια μετά το λανσάρισμά του για τις χάτσμπακ και στέισον εκδόσεις του μικρού οικογενειακού της Toyota στην Ευρώπη, το όνομα Auris θα καταργηθεί.

Το περίεργο είναι πως το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε επίσημα ως Auris στην έκθεση της Γενεύης, ωστόσο τελικά το όνομά του θα αλλάξει. Αν και δεν έχει καμία σημασία, δεν αποκλείεται πίσω από αυτή την απόφαση να κρύβεται η πρόθεσή της Toyota να διατηρήσει τον τίτλο του best seller όλων των εποχών που κατέχει το όνομα Corolla, με πάνω από 45 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1966 που παρουσιάστηκε.

Η ανακοίνωση ήρθε δια στόματος του Dr Johan van Zyl, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Toyota Europe, με την εξής δήλωση: «Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή για την επιστροφή του ονόματος Corolla για όλες τις εκδόσεις του μικρού οικογενειακού μας. Με την αρωγή της νέας πλατφόρμας Toyota New Global Architecture προκύπτει ο ιδανικός συνδυασμός της γνωστής ποιότητας, αξιοπιστίας και αντοχής, μαζί με πιο συναισθηματικά στοιχεία όπως χαρακτηριστικός σχεδιασμός, το συνολικό ραφινάρισμα, τα δυναμικά χαρακτηριστικά και τα ισχυρά μα και οικονομικά υβριδικά συστήματα».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την απόφαση, περιμένουμε στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού, στο οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά και η στέισον έκδοση που θα ονομάζεται Corolla Touring Sports.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags