Facebook Pixel Sportdog.gr | Volkswagen: Υψηλότερο από το αναμενόμενο το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Άλλα Σπορ
| 2018-09-17 12:01:00

Volkswagen: Υψηλότερο από το αναμενόμενο το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Sportdog Team
Volkswagen: Υψηλότερο από το αναμενόμενο το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η γκάμα της Volkswagen θα διαθέτει στο άμεσο μέλλον τρία αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Ο Όμιλος Volkswagen ανέφερε ότι το φιλόδοξο σχέδιο του για την προσφορά μια ηλεκτρικής έκδοσης για κάθε μοντέλο, θα κοστίσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, αναγκάζοντάς τον να διαφοροποιήσει το πλάνο του για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών, όπως γράφει ο Παναγιώτης Πανάγος στο drive.gr.

Η Volkswagen είχε προβλέψει αρχικά ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα της κοστίσει 20 δις ευρώ. Τώρα όμως, ο Διευθύνων Σύμβουλος Herbert Diess ανέφερε ότι αυτή η δαπάνη δεν αρκεί χωρίς την προσθήκη ενός ακόμα μεγάλου ποσού χρημάτων. Και για να το πραγματοποιήσει αυτό, θα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της για να μπορέσει να επενδύσει στις μελλοντικές τεχνολογίες.

Ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να παρουσιάσει 80 νέα ηλεκτρικά μοντέλα των Audi, Porsche, SEAT, Skoda και VW μέχρι το 2025, ενώ από το 2030 θα προσφέρει ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο του Ομίλου.

“Η επιβάρυνση της εταιρείας μας από το κόστος της διάθεσης στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο”, δήλωσε ο Diess σε κοινή συνέντευξη με τον Επικεφαλής Εργατικού Δυναμικού Bernd Osterloh. Και συνέχισε λέγοντας, “Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένοι ανταγωνιστές μας έχουν σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags