Facebook Pixel Sportdog.gr | Η παραγωγή του Skoda Kodiaq έφτασε στα 250.000 αυτοκίνητα
Άλλα Σπορ
| 2018-10-05 15:07:00

Η παραγωγή του Skoda Kodiaq έφτασε στα 250.000 αυτοκίνητα

Sportdog Team
Η παραγωγή του Skoda Kodiaq έφτασε στα 250.000 αυτοκίνητα

Το μεγάλο SUV αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2016...

Χρειάστηκε μόνο δύο χρόνια για να φτάσει το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου σε μονάδες. Σήμερα αποτελεί ένα από τα καλοπουλημένα μοντέλα της μάρκας. Τους πρώτους οκτώ μόνο μήνες αυτού του έτους παραδόθηκαν περισσότερα από 100.000 οχήματα στους πελάτες, όπως γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης στο newsauto.gr.

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda δήλωσε: “Δεδομένου ότι παρουσιάσαμε μόνο το Kodiaq πριν από δύο χρόνια, φθάνοντας σήμερα στα 250.000 αυτοκίνητα παραγωγής αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο επίτευγμα. Το Kodiaq έχει αλλάξει την εικόνα της εταιρίας και παράλληλα έχει βοηθήσει τις πωλήσεις κι άλλων μοντέλων”.

Με όγκο παραγωγής τα 250.000 οχήματα εντός περίπου 23 μηνών, το μεγάλο SUV είναι ένας από τους κεντρικούς οδηγούς της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ανάπτυξή της παγκοσμίως. Η σειρά υπηρεσιών συνδεσιμότητας Skoda Connect που καθιέρωσε, αποτελεί πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού για όλα σχεδόν τα μοντέλα της φίρμας. Για την ιστορία, το 250.000ό Kodiaq είναι ένα Sportline σε απόχρωση Steel Gray. Το αυτοκίνητο θα παραδοθεί σε πελάτη στη Γαλλία.

Εκτός από το εργοστάσιο της Τσεχίας στο Kvasiny, το μεγάλο SUV παράγεται επίσης στη Changsha στην Κίνα, στο Nizhny Novgorod στη Ρωσία, στο Aurangabad στην Ινδία, στο Solomonovo στην Ουκρανία και στο Ust-Kamenogorsk στο Καζακστάν. Το πρώτο μεγάλο SUV της μάρκας εντυπωσιάζει με ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας για καθημερινή χρήση, άριστη σχέση ποιότητας / τιμής, εξαιρετικό χώρο εντός, πρωτοποριακές προσφορές συνδεσιμότητας καθώς και σύγχρονα συστήματα υποστήριξης ασφάλειας και άνεσης του οδηγού.

Το Kodiaq αναλαμβάνει ακόμη ένα πρωτοποριακό ρόλο – ως το πρώτο από τα SUV της μάρκας που θα φέρει τα αρχικά RS, τα οποία κοσμούν τα πιο σπορ μοντέλα της Skoda. Αποδίδει 240 ίππους διαπρέποντας στις επιδόσεις, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags