Facebook Pixel Sportdog.gr | Ετοιμάζει baby SUV η Skoda (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2018-10-16 12:00:00

Ετοιμάζει baby SUV η Skoda (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ετοιμάζει baby SUV η Skoda (ΦΩΤΟ)

Η επίθεση της Skoda θα συνεχιστεί με αυτό που θα μπορούσε να γίνει το bestseller της μάρκας.

Η εταιρία πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο μικρό SUV μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από τα υπάρχοντα SUV Kodiaq και Karoq, όπως αναφέρει το newsauto.gr

Θα πατά στην πλατφόρμα MQB A0 του Volkswagen Group, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο στην κατηγορία του ενώ αναμένεται να προσφέρει περισσότερο εσωτερικό χώρο ακόμα και από το Volkswagen T-Roc, το οποίο ανταγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Όσοι γνωρίζουν τη φιλοσοφία της Skoda θα ξέρουν επίσης ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για την αυτοκινητοβιομηχανία. “Θέτουμε πάντα τα αυτοκίνητά μας στο ανώτερο άκρο του segment, έτσι έχουμε μεγαλύτερο μεταξόνιο, έχουμε μεγαλύτερο αμάξωμα και περισσότερο χώρο στο εσωτερικό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Bernhard Maier κατά τη διάρκεια του Motor Show του Παρισιού. “Αυτή είναι μια κατηγορία που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και θέλουμε να λάβουμε μέρος κατακτώντας ένα κομμάτι της πίτας, οπότε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ταιριάζει τέλεια”.

Το νέο μικρό SUV δεν θα είναι τετρακίνητο σε καμία από τις εκδόσεις του προκειμένου να κρατήσει το τελικό κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η ισχύς θα προέλθει από το γνωστό 3κύλινδρο κινητήρα της VW αλλά και τον 4κύλινδρο βενζίνης TSI 1.5 λίτρων καθώς επίσης και τις μονάδες πετρελαίου TDI 1,6 λίτρων. Στα κιβώτια ταχυτήτων οι επιλογές θα είναι δυο, ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Με απλά λόγια, η Skoda θα ακολουθήσει την απλή συνταγή με δοκιμασμένους κινητήρες και τίποτα δεν δείχνει φανταστικό.

“Το αυτοκίνητο ακολουθεί τις ανάγκες των πελατών μας. Έχετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου αμαξώματος, υψηλότερων καθισμάτων και περισσότερου χώρου, χωρίς να ανεβαίνει υπερβολικά το κόστος», προσθέτει ο Maier. Πότε θα το δούμε; Είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι ένα πιθανό ντεμπούτο θα πρέπει να γίνει πριν από το τέλος του επόμενου έτους, αλλά σίγουρα μετά την πρεμιέρα της επόμενης γενιάς Skoda Rapid.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags