Facebook Pixel Sportdog.gr | Η παραγωγή του νέου SEAT Tarraco ξεκινά στο Βόλφσμπουργκ
Άλλα Σπορ
| 2018-10-19 10:17:00

Η παραγωγή του νέου SEAT Tarraco ξεκινά στο Βόλφσμπουργκ

Sportdog Team
Η παραγωγή του νέου SEAT Tarraco ξεκινά στο Βόλφσμπουργκ

Στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ θα συναρμολογείται μοντέλο που ανήκει σε άλλον κατασκευαστή...

Πρόκειται για το νέο SUV της SEAT, Tarraco, που διαθέτει κάποια όμοια μηχανικά μέρη, όπως την πλατφόρμα MQB, με τα VW Tiguan και Touran, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

H προσθήκη του Tarraco στην γραμμή παραγωγής του αναμένεται να αυξήσει την ανάπτυξη της ικανότητας του εργοστασίου της VW, ενώ όπως τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της φίρμας, Andreas Tostmann: «Το ικανό παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής σε όλο τον όμιλο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μοχλούς βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της VW. Το SEAT Tarraco αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο περισσότερες μονάδες στο δίκτυο παραγωγής ολόκληρου του Ομίλου θα παράγουν μοντέλα για διαφορετικά εμπορικά σήματα ταυτόχρονα στο μέλλον».

Το SEAT Tarraco πήρε την ονομασία του από την αρχαία ονομασία της πόλης Tarragona και αποτελεί το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας από περισσότερους από 140.000 φίλους της ισπανικής εταιρείας. Τοποθετείται πάνω από το Ateca, και είναι διαθέσιμο τόσο σε πενταθέσια, όσο και σε επταθέσια έκδοση. Η σχεδίασή του είναι αιχμηρή, με πολλές ευθείες γραμμές και έντονες ακμές. Τα δύο πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία είναι η νέα πολυγωνική εμπρός μάσκα και τα ενιαία πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι οι εσωτερικοί του χώροι. Με μεταξόνιο 2,79 m, πλάτος 1.839 mm και ύψος 1.658 mm προσφέρει άπλετους χώρους για πέντε ενήλικες, ανεξαρτήτου σωματότυπου, όπως και χώρο για τις αποσκευές που φτάνει τα 760 lt. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο βενζινοκίνητα σύνολα 1,5 λίτρων με 150 ίππους και 2,0 λίτρων TSI με 190 ίππους, ενώ ο αντίστοιχος TDI αποδίδει 150 ή 190 ίππους. Οι μεγάλοι δίλιτροι θα έρχονται αποκλειστικά με τετρακίνηση (4Drive) και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ οι μικρότεροι σε ισχύ θα συνδυάζονται με κίνηση εμπρός και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το τελευταίο μοντέλο που δεν άνηκε στην VW και κατασκευαζόταν στο Βόλφσμπουργκ ήταν το SEAT Arosa από το 1996 μέχρι το 1998.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags