Facebook Pixel Sportdog.gr | Το επόμενο Tesla Roadster θα είναι το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο!
Άλλα Σπορ
| 2018-11-10 13:09:00

Το επόμενο Tesla Roadster θα είναι το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο!

Sportdog Team
Το επόμενο Tesla Roadster θα είναι το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο!

Η νέα γενιά Tesla Roadster ετοιμάζεται και οι ιθύνοντες της εταιρίας υπόσχονται πως θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό ακόμη και στον χώρο των υπεραυτοκινήτων επιδόσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk ήταν ξεκάθαρος: Το νέο Roadster θα είναι επιτυχημένο παντού. «Είναι πολύ σημαντικό για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο να ξεπεράσει όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα» δήλωσε ο Musk σε πρόσφατη συνέντευξή του σε site τεχνολογίας και πρόσθεσε: «Καλύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, άψογη οδική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό για εμάς ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο να είναι ταχύτερο από τα αντίστοιχα μοντέλα με βενζινοκινητήρες. Έτσι θα κατακτήσουμε άλλο ένα κομμάτι της αγοράς, για να δείξουμε ότι η ηλεκτροκίνηση είναι η καλύτερη».

Η Tesla δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που πιστεύει ότι ο ηλεκτρισμός είναι το μέλλον των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η Κροατική εταιρεία Rimac αναπτύσσει τη δεύτερη γενιά του supersport μοντέλου της και στοχεύει το νέο Tesla. Επιπλέον, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η McLaren έχουν παραδεχθεί ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες σύντομα θα έχουν έναν σημαντικό ρόλο στον κόσμο των αυτοκινήτων επιδόσεων.

Όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου Roadster, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι θα έχει μπαταρία 200 kWh και ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητο θα φτάνει τα 0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα, θα διανύει τα 400 μέτρα (1/4 του μιλίου) σε 8,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 402 χλμ.

Ρωτώντας τον οδηγό δοκιμών της Tesla Emile Bouret, πήραμε την απάντηση πως αυτοί οι αριθμοί είναι στην πραγματικότητα συντηρητικοί και το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή θα είναι ακόμη πιο γρήγορο.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags