Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιστρέφει στη F1 μετά από 8 χρόνια ο Κούμπιτσα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2018-11-23 02:30:00

Επιστρέφει στη F1 μετά από 8 χρόνια ο Κούμπιτσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επιστρέφει στη F1 μετά από 8 χρόνια ο Κούμπιτσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γεγονός!

Σε ηλικία 34 ετών ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα επιστρέψει στην Formula 1 και θα είναι μαζί με τον Τζορτζ Ράσελ οι δύο οδηγοί της Williams για το πρωτάθλημα τoυ 2019.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το παρολίγον θανατηφόρο ατύχημά του Πολωνού οδηγού, που χρειάστηκε ένα ιατρικό θαύμα για να γλιτώσει τον ακρωτηριασμό.

Μετά από 76 Γκραν Πρι και οκτώ χρόνια, ενόψει της δεύτερης ευκαιρίας του στη Formula 1, ο 34χρονος, νικητής του GP Καναδά το 2008 με τη BMW Sauber, είπε: «Η επιστροφή μου στη Formula 1 θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου. Πρέπει πρώτα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Το ταξίδι πίσω στη F1 ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτό που κάποτε έμοιαζε αδύνατο τώρα αρχίζω να το νιώθω εφικτό, κaι είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να λέω ότι το ‘19 θα βρίσκομαι στις εκκινήσεις της F1».

«Όπως τελείωσε αυτή η πρόκληση του ταξιδιού προς τη F1, τώρα αρχίζει η επόμενη - η δουλειά με τη Williams στην πίστα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με σκληρή δουλειά και αφοσίωση ο Τζορτζ [Ράσελ] κι εγώ θα βοηθήσουμε την ομάδα να ανελιχθεί στην κατάταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σερ Φρανκ [Ουίλιαμς] και την Κλαίρ [Ουίλιαμς] για αυτή την ευκαιρία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags